<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pogledajte šta sad kad nema turista prevoze u gondolama u Veneciji (FOTO)

ITALIJA

KAKO u Veneciji nema turista, umjesto njih u gondolama se prevozi hrana i kućanske potrepštine.

23. april 2020, 3:17

 

Globalni servis za dostavu mješovite robe djeluje i u Veneciji. Građani starije životne dobi i samci s višim rizikom zaraze od koronavirusa ne bi trebali izlaziti iz svog doma osim u nužnim situacijama pa im je organizirana posebna dostava u gondolama.

Neprofitna organizacija Row Venice namijenjena je ženama veslačicama koje inače prevoze turiste, a prema njihovoj objavi na Instagramu, sad su odlučile besplatno prevoziti stvari potrebne onima kojima je preporučeno da ostanu doma.

Organizacija se udružila s lokalnim farmama i trgovinama. Žene s maskama na licu i rukavicama plove u gondolama po venecijanskim kanalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nudimo rješenje za ekološki prijevoz u ovim teškim vremenima, ali se i vraćamo podrijetlu samog grada", rekli su u videu.

Italija je ekstremno pogođena koronavirusom i ljudima je zabranjeno izlaziti iz svojih domova osim u ljekarnu i trgovinu. Iz organizacije se nadaju nastavku ovakve dostave nakon što karantena završi.

Istraživanja su pokazala da se zagađenje u Veneciji smanjilo zbog manjeg ispuštanja ugljikova dioksida.

"Nadamo se da naša usluga neće biti zaboravljena i da će se nakon izvanrednog stanja druge tvrtke odlučiti za ekološki održivo veslanje iako je sporije, ali izvedivo", poručili su.

Index