Peti uzastopni dan bez novih infekcija u Vuhanu

Nacionalna zdravstvena komisija Kine (NHC) u ponedjeljak je objavila da u zemlji nije zabilježen niti jedan novi lokalni slučaj zaraze korona virusom, ali jeste 39 uvezenih.

BUKA portal / 23. Mart 2020

Ilustracija

– U posljednja 24 sata potvrđeno je 39 uvezenih novih slučajeva infekcije. Zabilježeno je i 49 novih sumnjivih slučajeva, dok je devet osoba preminulo. Svi iz provincije Hubei – navodi se u saopštenju.

 

Ovo je peti uzastopni dan bez novih infekcija u gradu Vuhanu, gdje se virus prvi put pojavio u decembru prošle godine i proširio se širom svijeta.

 

Kina je sada pod niskim rizikom od nove koronavirusne bolesti (COVID-19), jer zemlja preduzima učinkovite mjere u prevenciji i kontroli, izjavio je u nedjelju kineski zdravstveni zvaničnik, prenosi Xinhua.

Među 46 novih potvrđenih slučajeva prijavljenih u subotu, 45 je uvezeno, a jedan je bio zaražen infekcijom iz kućnih kontakata sa uvezenim slučajevima u južnoj kineskoj provinciji Guangdong, rekao je Mi Feng, dužnosnik Nacionalne zdravstvene komisije (NHC) na konferenciji za novinare u Pekingu.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.