“Ovo su jedine godine koje imam. Sve mi je teže da pravim kompromise”: Nikola Đuričko o odlasku iz Srbije

SRBIJA

Mislim da čovek mora da preuzme uzde svog života, ja sam dosta dozvoljavao da mene uzdaju.

03. oktobar 2019

Čovek mora da preuzme kontrolu nad svojim životom. Kako sam stariji, sve mi je teže da pravim kompromise i polukompromise, rekao je glumac Nikola Đuričko u intervjuu u emisiji “Među nama” na TV Nova S.

Đuričko je, govoreći o odlasku iz Srbije, rekao da odlazi u Ameriku da se profesionalno usavršava, ali da će ubrzo i vratiti.

“Imam neke fine obaveze i ići ću u Ameriku da se malo profesionalno usavršavam, ali vrlo brzo ću se vratiti zbog serije ‘Ujka novi horizonti’, zbog Olegovog filma, i zbog stendapa koje planiram da odigram u novembru”, rekao je on.

Na pitanje da li je spreman za novi početak, Đuričko je rekao da, bile “prave ili krive, to su jedine godine koje imaš, nema nazad, tako je – kako je”.

“Imao sam nekoliko puta prilike da radim sa njima, tamo se dosta snima, engleski relativno dobro znam, pa mi se čini da sebi dugujem tu šansu. Ja se bavim filmom i televizijom, kao kad se neko bavi košarkom pa jednog dana proba da igra u NBA”, rekao je glumac.

Govoreći o učešću u predsedničkoj kampanji Saše Jankovića, Đuričko je konstatovao da se stanje u Srbiji nije promenilo od pre dve godine.

“Sada je 19 godina od demokratije kod nas, i naše društvo se zaista i ponaša kao neki devetnaestogodišnjak, troši lovu možda više nego što zarađuje, pije malo više nego što bi trebalo… “, rekao je Nikola Đuričko.