Oglasili se organizatori festivala u Čitluku, a reagovala je ponovo i Martina: Podvijen im je rep, ovo je pripi*dina

Promocija knjige "Huzur" književnice Martine Mlinarević izbačena je iz programa festivala Evergreen Fest u Čitluku, iako se nalazila na svim plakatima, u najavama i službenom programu.

BUKA portal / 16. August 2019

Međutim, organizatori danas tvrde da je promocija otkazana na prijedlog same autorke.

"Nakon objave Martininog nastupa zaprimili smo ružne komentare povodom njenog nastupa zbog njenih javnih istupa te smo je kontaktirali i izvjestili o tome. Odluka da događaj otkažemo je bila na Martinin prijedlog koji smo i prihvatili, a sve sa ciljem izbjegavanja bilo kakvog mogućeg incidenta. Mislim da bi Martinin događaj protekao u odličnoj atmosferi kao i dva njena dosadašnja nastupa na Evergreen Festu", navode organizatori.

Ističu da razlozi njihovog opreza dolaze od prethodnih nemilih događaja.

"Izvođači (Edo Maajka i Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson) odlučili su se na provociranje publike neprimjerenim vicevima o Međugorju koje se nalazi u neposrednoj blizini te je svima nama u srcu. Podržavamo pravo na drugo mišljenje, ali osuđujemo svaki vid izrugivanja na toj osnovi. Cilj ovog projekta bio je da doprinese društveno-kulturnom boljitku našega Brotnja, a ne da se preko njega vode bilo kakve bitke i sakupljaju bodovi. Tužni smo zbog nastale situacije u kojoj je najveći gubitnik ovaj festival kojem je ovim ugrožena daljnja egzistencija. Cijenimo i zahvalni smo svima koji su nam se obratili za objašnjenje bez prethodne osude", pišu organizatori u svojoj reakciji.

Na ovo saopštenje reagovala je i Martina Mlinarević na svojoj FB stranici:

 

 

Vezan tekst:

Martina Mlinarević: Možete mi otkazati promociju knjige, ali mi ne možete oduzeti slobodu. Ko vas j.be majmuni!

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.