<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

"Okani se politike.Počni da heklaš.Duže ćeš uživat u tom bolesnom djetetu": Stravična poruka smrću tuzlanskoj aktivistkinji

Desk

Tuzlanska aktivistkinja Indira Bektić Mujkić zatekla je na kućnoj adresi stravičnu prijetnju smrću.

08. mart 2019, 8:58

 

"Bilo bi ti pametno da ostaviš politiku i paušale na miru i počneš da heklaš. Duže ćeš uživat u tom bolesnom djetetu inače bi mogli završiti na smeći i ti i on kujo" stoji u poruci koju je Mujkić dostavila portalu BUKA.

 

 

Kako je rekla istragu o ovoj prijetnji smrću vodi policija po nalogu Kantonalnog tužilaštva.

"Ja više nemam riječi ali prestat neću. Toliko dugujem ovom djetetu koje nije krivo nizašta. Prvo medijski linč.Prošli smo pakao.Ali ne vrijedi. Ja znam šta naša djeca trebaju i šta zaslužuju. Pa nek i ubiju. Ja se njih ne bojim" rekla je Indira Bektić Mujkić za BUKU.

Podsjetimo Bektić Mujkić je pokretač inicijative "Djecu treba liječiti iz budžeta, a političare plaćati SMS porukama, pa ko uplati-uplati" koja ima za cilj izvršiti pritisak na nadležne da se obezbijede finansijska sredstava za liječenje djece u Bosni i Hercegovini.

Inače, njen sin boluje od dijabetesa tipa 1, i na inzulinskoj je pumpi.