Oglasila se policija zbog sinoćnjeg incidenta na skupu Pravda za Davida

Ovo je stav policije...

Foto: E trafika

 

"Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka dana 17.06.2019. godine, tokom preduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti, postupili su po zaprimljenoj prijavi da je u ugostiteljskom objektu u Srpskoj ulici, u Banjoj Luci došlo do narušavanja javnog reda i mira. Preduzetim aktivnostima od strane policijskih službenika, utvrđeno je da su lica O.P., V.M. i M.N., počinili prekršaj 'Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje', te protiv njih nadležnom sudu slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom prekršaju", saopšteno je iz PU Banjaluka.

Podsjetimo da je Transparency International u BiH protiv više policijskih službenika sa snimaka podnio krivičnu prijavu zbog sumnje da su zloupotrebom svojih ovlašćenja počinili teži oblik krivičnog djela Povreda ravnopravnosti građana za koji je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Sinoć je na okupljanju grupe Pravda za Davida ispred dvorišta Hrama policija zaustavila i legimitisala urednicu portala E Trafika Vanju Stokić koja intenzivno prati rad Pravde za Davida.

Nakon legitimisanja ekipe portala E trafika je naređeno da se skloni od Hrama. Kada je policiji rečeno da su novinari tu po službenoj dužnosti i pokazali novinarske akreditacije, zaprijećeno im je privođenjem u policijsku stanicu i pisanjem prekršajnih naloga.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.