Netanjahu se obratio građanima Kosova: Na pomolu nova era

"Šaljem tople Roš Hašana pozdrave svima vama u Prištini."

BUKA portal / 15. Septembar 2020

 

PRIŠTINA - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se povodom jevrejske Nove godine građanima Kosova i pripadnicma jevrejske zajednice na Kosovu i rekao da posljednji događaji ulivaju nadu da je na pomolu "nova era" od koje će imati koristi i građani Izraela i građani Kosova.

"Šaljem tople Roš Hašana pozdrave svima vama u Prištini. U ovoj godini pružam ruku prijateljstva narodu Kosova. Posljednji razvoj događaja između Izraela i Kosova mogao bi da pomogne ulasku u novu eru od koje će oba naroda imati koristi", navodi se u pisanoj poruci Netanjahua pročitanoj okupljenima na ceremoniji proslave Roš Hašane u Prištini.

"Ubijeđen sam da možemo da postignemo toliko toga zajedničkim radom i najiskrenije se nadam da ćemo to i ostvariti", ističe se u poruci izraelskog premijera.

Proslavi jevrejske Nove godine u Hotelu "Emerald" u Prištini prisustvovali su i predsjednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, premijer Avdulah Hoti, predsjednica skupštine Vjosa Osmani, kao i bivši premijer i lider pokreta Samoopredjeljenje Aljbin Kurti.

 

Tanjug


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.