Neće turiste iz nekadašnjeg žarišta koronavirusa: "Tretiraju nas kao gubavce"

Turisti iz Kodonja, gde je pre više od četiri meseca identifikovan prvi slučaj kovida-19 u Italiji, suočavaju se sa diskriminacijom i direktnim i indirektnim odbijanjem u hotelima jer dolaze iz nekadašnjeg žarišta virusa u Italiji.

Agencije / 13. Juli 2020

ilustracija

"Žao nam je, nemamo više slobodnih mesta", izgovor je hotelijera kad odbijaju turiste, a u poslednje vreme to se sve češće događa upravo stanovnicima Kodonja, koji pokušavaju da rezervišu sobe u hotelima u svojoj zemlji, prenosi list Korijere dela sera.

Kodonjo više nije "crvena zona" i već duže nema bolničkih pacijenata obolelih od virusa kovid-19, međutim mnogi hotelijeri širom Italije i dalje strahuju od zaraze, zbog čega građani iz tog mesta navode da se osećaju kao "gubavci".

Advokat Davide Paderini rekao je da se oseća "tužno i poniženo" jer je planirao da provede vikend u Toskani, međutim kada je vlasnik smeštaja saznao odakle dolazi "prestravila ga je pomisao" da bude na istom mestu s ljudima koji dolaze iz područja iz kojeg se u Italiji prošitio virus.

Italijanski list takođe navodi da se jedna 28-godišnja devojka suočila sa odbijanjem u tri hotela u mestu Ričione u okrugu Rimini, u regionu Emilja-Romanja.

"Kodonjo? Nema mesta", odgovorili su hotelijeri devojci koja je želela da iznenadi svog momka putovanjem na obalu regiona Emilija-Romanja.

Sa sličnim odgovorom suočio se i jedan čovek koji je planirao putovanje na Siciliju, dodaje Korijere dela sera.

Prvi zvanični slučaj virusa kovid-19 identifikovan je 21. februara u Kodonju, u Lombardiji, koja je virusom najteže pogođeni region u Italiji.

 

 

 


Buka preporuka

Reportaže

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.