Nadal je uzeo Rim, a na ruci mu je i dalje Richard Mille sat čija je cijena impresivna

Španac Rafael Nadal odavno nije prvi teniser sveta, ali sponzori se i dalje "otimaju" da im upravo on bude zaštitni znak.

BUKA portal / 19. Maj 2019

Tako je Nadal  2015 godine na Rolan Garosu, promoviosao  ručni časovnik svog sponzora "Richard Mille RM 20-02", čija se vrednost procenjuje na neverovatnih 800.000 do 850.000 dolara! Prethodni sat Nadala, RM 027, bio je vredan oko pola miliona dolara.

Medije je, naravno, interesovalo da saznaju što više podataka o časovniku, pa je Rafa odgovorio i na pitanje zbog čega toliko košta kada nisu korišćenji plemeniti metali i drago kamenje.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Richard [email protected]_Mille

Introducing the Richard Mille Tourbillon RM 27-02 @RafaelNadal - Discover More: http://ow.ly/NkKsY 

107

130 people are talking about this

Twitter Ads info and privacy

 

"Ovo je vrlo lepa stvar, ali to nije njegova glavna prednost. Ovi satovi su toliko sukupi jer su namenjeni za ekstremna opterećenja. Njihova izrada je zahtevala mnogo vremena i posla, a to je njihova glavna prednost", ukratko je pojasnio Nadal.

Francuski proizvođač je za tržište spremio tek 50 primeraka iz nove serije, baš kao i ranije modela RM 027.

"Potrošili smo mnogo vremena za istraživanje i ispotivanje, da bi na kraju stvorili samo nekoliko predmeta. Naši satovi su proizvedeni u ograničenoj seriji. A kada podelimo naše troškove sa borjem proizvedenih primeraka dobijamo tako visoku cenu. Poput Formule 1 mi stalno razvijamo nove tehnologije, ali proizvedemo mali broj uzoraka".


Buka preporuka

Kultura i zabava

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.