Mektić: Ne bojim se presude, ali pravosuđe je "kriminalna i korumpirana hobotnica"

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je u razgovoru za Klix.ba kako je optužnica protiv njega rezultat lične osvete glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić.

Klix / 30. Decembar 2019

On je bh. pravosuđe nazvao "kriminalnom i korumpiranom hobotnicom" koja montira procese.

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića i još tri osobe zbog zloupotrebe položaja.

Ovim povodom Mektić nam je rekao kako on smatra da je riječ o "čisto politički montiranom postupku" na čijem čelu stoji glavna tužiteljica Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić.

"To je nebuloza i neistina. Naveli su štetu preko 244 hiljade KM, a roba je kupljena i isporučena civilnim zaštitama. To je njena lična osveta za sve ono što sam govorio o Tužilaštvu BiH kao kriminalnoj i korumpiranoj pravosudnoj instituciji. Znao sam to i o tome sam govorio", rekao je Mektić.

Otkrio je da ovo nije jedini postupak koji Tužilaštvo BiH na čelu s Gordanom Tadić vodi protiv njega podsjećajući da državno pravosuđe ne završava tri godine slučaj vezan za njegovu fakultetsku diplomu, a sve kako bi ga pokušali prisiliti da ne promijeni svoju priču.

Mektića smo otvoreno pitali da li se plaši presude Suda BiH, a on je odgovorio kako se ne plaši, jer je Tužilaštvo BiH, prema njegovoj procjeni, išlo više na kartu diskreditacije i medijske satanizacije.

"I oni sami su svjesni da tu nema ništa ozbiljno. To je predmet čist kao suza", kazao je Mektić dodajući da se svašta može očekivati od Tužilaštva BiH koje je prije četiri ili pet godina počelo voditi istrage protiv njega.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.