Marko Vidojković: Vešala

Kako god nas režim provocirao i na najjadnije načine pokušavao da razbije jedinstvo pobunjenih građana, niko od nas neće prestati da šeta. Šta god režimske televizije i tabloidi kenjali o protestantima i opoziciji, mi se na to ne pecamo.

Marko Vidojković / 06. Februar 2019

 

Da se razumemo, ko hoće da besi, kolje, baca bombe i na sličan način se obračuna s nekim, taj to neće da najavljuje na fejsbuku. Setite se kako je prošao svako ko je, doveden do ivice živaca terorom Vučićevog režima, dozvolio sebi da na društvenim mrežama priziva preki sud nad viđenijim članovima tog zločinačkog klana. Uglavnom su takvi „izgrednici“ završavali na informativnim razgovorima, gde bi rekli: „Ispizdeo sam, gle šta nam rade, pa sam možda malo preterao dok sam pijan tvitovao.“ Posle bi bili puštani na slobodu, jer je među njima broj samohranih majki i nenaoružanih nezaposlenih očajnika bio dominantan, sa izuzetkom Milorada Nikolića iz Crvenke, koji je umro u ludnici, zbog SMS-a u kom je kritikovao Aleksandra Vučića.

Razmislite malo, da hoćete zaista nekoga da ucmekate, da li biste to objavili na društvenoj mreži? Ne računajući samoubistvo. Da li krimosi iz zaraćenih narko klanova, koji se kokaju na nedeljnoj bazi svuda unaokolo, prethodno na fejsbuku objave: „Nek se čuva ona pička ćelava, čekam ga iz zasede u parkiću, ima da ga izbušim kao ementaler!“ ili „Ono govno što mi duguje lovu neka dvaput pogleda pod svoja kola i opet neće videti eksploziv koji ću mu tamo postaviti da odleti u vazduh na semaforu.“ Ili, zamislite recimo Gavrila Principa, kako na svom instagram nalogu, 1914, objavljuje stori u kom piše: „Ferdinande, smradino, Sarajevo će biti poslednji grad u kom ćeš disati –  #mladabosna.“

Ne. Ko hoće da ucmeka, taj se time neće hvalisati, već će ucmekati. Histerične preteće objave na društvenim mrežama kače očajnici, kojima je zločinački režim Aleksandra Vučića oteo sve, osim mogućnosti da mu se na kratko osvete putem javne objave u kojoj maštaju kako će mu sina obesiti o banderu. Sina, čiji su otac i stric vlasnici svačijeg života u Srbiji, sina, čijeg oca i strica čuvaju kombinovane specijalne jedinice policije, parapolicije, kobri i kriminalaca. Sina, koji pomoću pajtosa iz mafije, gospodari severom Kosova i tribinom na Svetskom prvenstvu, okružen osuđenicima za najteža dela, kojima zatvorske kazne nikako da otpočnu. Sina, koji je poput svog oca, a za razliku od vas, apsolutno nedodirljiv.

Veliko je pitanje da li lik koji je pretio Danilu Vučiću uopšte postoji, jer sve što objavi najpametniji doktor Srbije Nebojša Stefanović treba uzeti sa rezervom, tačnije, velika je mogućnost da laže. U panici zbog protesta, režim se sve više davi u sopstvenim govnima: pošto u ovom trenutku ono što bi najradije uradili (sve nas pohapsili i pobili) još uvek ne mogu, dijapazon njihovih kretenskih pokušaja da umire pobunjenu kuku i motiku zreo je za šaljivi zbornik političkih autogolova.

Prvo su kenjali kako opozicija zove na linč, silovanje i nasilje. Broj protestanata se povećao. Onda su lagali kako na ulicama ima jedva hiljadu ljudi. Broj protestanata, a i gradova u kojima se protestuje, se povećao. Onda su izbacili debilni spot u kome Đilas i Jeremić idu kod srpskog tajkuna broj jedan (Andreja Vučića, jel tako?) po lovu za proteste. Očekuje se da se, zahvaljujući ovom audio vizuelnom ostvarenju broj pobunjenih duplira. Brnabićka je par dana ranije izgovorila kako joj nije jasno zašto se ljudi bune, pošto živimo dobro kako nikad nisamo. I ova budalaština će oterati još više ispizdelih na ulice. 

Aleksandar Vučić pripremio je akciju koja će ga dodatno ukantati –  turneju po gradovima Srbije tokom koje će, praćen kamerama svojih vernih medijskih pasa, lagati plaćenim i na silu dovedenim sendvičarima kako se u Srbiji super živi. On možda može da dođe jednom u jedan grad, ali u tom istom gradu će se svakog petka i subote skupljati sve više onih kojima je dosta Vučića. Svaki element Vučićeve „tehnologije vladanja“, od neprekidnog laganja po uzurpiranim medijima, preko pretnji i zastrašivanja birača, opozicije, novinara, pa i spostvenih članova, najkvalitetnije je gorivo za proteste i, na koncu, njegov odlazak sa vlasti.

Jedino što im je preostalo, jeste da angažuju paravojne formacije odane Andreju Vučiću - plaćene krimose, fašiste, i dilere, sa zadatkom da se fizički sukobe sa demonstrantima, ne bi li posle toga na scenu stupila Stefanovićeva policija, da zavede red i mir, a sa krajnjim ciljem da se uvede zabrana javnih okupljanja i ukine sloboda izražavanja na internetu. Ako je najbolji student u istoriji Pravnog išta naučio iz istorije, trebalo bi da zna da će ga to u najmanju ruku koštati fotelje. Sve ovo silovanje spinovanjem, lažnim vestima, pretnjama i optužbama bez suda, kojima nas režim i režimski mediji rešetaju, predstavljaju objavu rata građanima koji protestuju. Sad, kad predstavljamo pravu opasnost za režim, moramo biti spremni na sve, ali i uvereni da rat koji nam je nametnut oni neće dobiti.

I za kraj, jebena vešala. Da li ih je nosio dvojnik mladog naprednjaka, ili su ih, prema sumnjivom izveštaju MUP, nosila lica iz Rakovice, koja umesto imena i prezimena poseduju samo inicijale, ili se na kraju zaista ispostavilo kako je organizator preformansa sa vešalima bio odmetnuti dverjanin Srđan Nogo, koji je u jednoj jutjub emisiji već pretio vešalima svakom ko izda Kosovo. Na improvizovanim vešalima koja su ukrašavala protestnu šetnju niko nije visio. Nogo voli vešala, a ja recimo volim zatvorske kazne i društveno koristan rad. No, u tome je lepota ovih protesta: Nogo sa svojom težnjom ka bešenju ne predstavlja nikog od nas, već samoga sebe. Marksisti koji se deru „Vučić, Đilas, ista govna“, predstavljaju sami sebe. I tako redom.

Kako god nas režim provocirao i na najjadnije načine pokušavao da razbije jedinstvo pobunjenih građana, niko od nas neće prestati da šeta. Šta god režimske televizije i tabloidi kenjali o protestantima i opoziciji, mi se na to ne pecamo. Mi nismo na ulici zbog Saveza za Srbiju, niti zbog Pokreta slobodnih građana, nismo čak ni zbog podrške profesora i umetnika, a kamoli zbog „levog bloka“ i ludaka sa vešalima. Mi smo tu samo s jednim ciljem – da prekinemo Vučićev smrtonosni pohod na nas i našu zemlju.

Ništa nas neće zaustaviti.
 

 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.