Marko Vidojković: Mi Srbi, Istočni Hrvati

A UZ TATU IDE I...Međed Dodo od Laktaša, što autoputom juri dvesta na sat, maskota Republike Istočnohrvatske, koju vam donosimo u miraz. Dobri medo Dodo biće vam najodaniji partner u bilo kom političkom, parapolitičkom, paraposlovnom ili banditskom poslu.

Marko Vidojković / 07. Mart 2018

Dragi naši Hrvati, srpski narod se nalazi u slobodnom padu i za koju deceniju će udariti o svoj poslednji istorijski trenutak. Zato, evo šta smo smislili: proglasićemo se Istočnim Hrvatima i pripojiti vam se. Sve što nam od vas treba jeste pasoš, s kojim ćemo moći da radimo kao đubretari po Evropskoj Uniji, a zauzvrat nudimo:

NIŠ

Više ništa ne može opovrgnuti činjenicu da u ove krajeve dođosmo zajedno sa vama, mila braćo naša, iz Irana, ljudske prapostojbine, odmah po postanju sveta. Od mnogih divnih istočnohrvatskih mesta koja će koliko sutra biti vaša, izdvojio bih, ni sam ne znam zašto, Niš. Ovaj grad je postojbina odlične rakije i predivne teleće glave u škembetu, sa raznovrsnim lokalnim društvenim aktivnostima, poput recimo paljenja automobila političkim i drugim protivnicima. U Nišu se nalazi ruski humanitarni centar, to smo se nešto zajebali u prošlosti, a vi ćete, braćo naša, imati čast da turite katanac na tu grešku. U Nišu se rodila i organizacija „Srbska čast“, koja može postati „Istočnohrvatska čast“, pokret nabildovanih Istočnih Hrvata, koji će se fizički razračunavati sa svakim ko se usudi da dirne u istočnohrvatske, pa samim tim i hrvatske interese. U Nišu je rođen Konstantin, rimski car, a odavde će ići i autoput Niš – Priština – Tirana, za potrebe budućih NATO konvoja, što se sjajno uklapa u našu ponudu, pošto ćemo, pripojivši vam se, automatski postati deo, kako Evropske Unije, tako i tog milosrdnog vojnog sistema.

BEOGRAD

Zagreb više neće biti najveći hrvatski grad, već će to biti Beograd, pravi megasiti, omiljena destinacija slovenačkih i bugarskih turista, simbol jedinstva svih dominantnih ljudskih sorti sa ovih prostora, kako perača novca, tako i dilera kokaina, švercera oružja, pa sve do kradljivaca kola i džeparoša, koji se, po istočnohrvatskim zakonima, mogu nekažnjeno baviti svojim poslom u gradskom saobraćaju. Najskuplja jelka na svetu biće hrvatska, kao i najskuplja muzička fontana u galaksiji. Zamislite samo, hodate Slavijom, a njome odjekuju Tompsonovi hitovi. Žitelji tog kraja najbolje razumeju koliko to danas ide jedno s drugim. Uz to, ima i ekoloških izazova koje, dok smo bili Srbi, jednostavno nismo stigli da rešimo, pošto smo bili zauzeti opštom krađom i otimačinom. Najveća divlja deponija istočno od Misisipija je upravo ona u Vinči, istočnohrvatskom gradiću, gde je nikla najstarija evropska civilizacija. Eh, kada se crni dim spaljenog đubreta leti vine u nebesa, pa pravac u istočnohrvatska pluća... Moraćete time da se pozabavite, nas je boleo kurac.  Baš vi, draga naša hrvatska braćo, imaćete tu čast da gradite beogradski kanalizacioni kolektor, krajnje je vreme bilo, pa ne želimo valjda da Istočni Hrvati seru u sopstvenu vodu za piće. A, pošto se dobro oznojite, možete sesti u bilo koji deo hrvatskog Beograda i gledati u hrvatske zastave, koje se viju sa trideset najskupljih jarbola u Sunčevom sistemu.

POGLAVNIKA

Uz svo dužno poštovanje, draga braćo Hrvati, i niste se baš proslavili sa političkim vođama. Ali mi, zato, jesmo. Zamislite tu ludu istorijsku sreću, baš u trenutku kad vam se pripajamo, predvodi nas Aleksandar Vučić, čudo od čoveka, genije vlasti. Uz njega, nikad nećete imati probleme sa pobunjenim narodom. On prosto opčinjava svojom pojavom, kad ga vidite, jasnov vam je da je svaki otpor besmislen. U njemu je naš smisao, a od sutra biće i vaš. On zna kolika su ljudi govna, pa ih razgoni na sve četiri strane sveta, tamani ih bolešću, glađu, zaglupljivanjem i sejanjem mržnje, a oni sve to rado prihvataju. Takav jedan i  vama treba, a? Priznajte da ste se, tokom njegove posete Kolindi u Zagrebu, osećali kao da je mama dovela kući novog dečka. Da, i nama je delovalo kao da nas je tata ostavio same, pa skočio preko plota do komšike. Sada je sve u redu, Vučić će postati vaš očuh i osmehivaće se nežno kad mu kažete „tata“.

A UZ TATU IDE I...

...Međed Dodo od Laktaša, što autoputom juri dvesta na sat, maskota Republike Istočnohrvatske, koju vam donosimo u miraz. Dobri medo Dodo biće vam najodaniji partner u bilo kom političkom, parapolitičkom, paraposlovnom ili banditskom poslu. Njega za sve da pitate, kad je reč o prekodrinskim Istočnim Hrvatima. Kud Dodo okom, tu oni skokom, he he.

NAROD

Kako ćete samo ojačati u basketu, kad se sjedinimo! I u vaterpolu! I u kriminalcima! I  govnarima! Ma, šalim se, svak’ zna da je Istočni Hrvat najčestitiji ljudski primerak koji je hodao planetom. Izrazit podanički mentalitet je prisutan, uz jaku dozu mržnje prema bližnjem svom. Ovaj splet nacionalnih karakteristika Istočne Hrvate čini sjajnim poslušnicima, što znači da, iako nas ima više nego vas, nikada nećemo imati većinu u Hrvatskom Saboru, pošto polovina jednostavno ne izlazi na izbore, četvrtina će sa vašim pasošem pobeći u inostranstvo, a u preostaloj četvrtini, gde ima i sjajnih menadžera, te doktora nauka sa cenjenih privatnih univerziteta, nalaze se pre svega oni čiji glas možete kupiti za samo sto dvadeset pet kuna. Istočnim Hrvatima treba malo da uživaju u svojoj nesreći: da gledaju rijaliti na televiziji, da čitaju teorije zavere i kratke životne mudrosti na internetu, da imaju ženu koja će ih odvesti u zatvor, pošto će je ubiti u napadu ljubomore, komšiju, zbog čije će se smrti radovati i ono najbitnije - da im hleb, odnosno kruh, ne poskupljuje.

BONUS: KOSOVO

Najskuplja istočnohrvatska riječ.  Osim sjajnih istočnohrvatskih manastira starih tisuću godina, tu možete naći i fantastične istočnohrvatske biznismene, stare nekoliko desetina godina, koji će vam se naći pri ruci kada bude trebalo narod „podmazivati“ pred izbore (interna istočnohrvatska fora, hi hi), ili ako treba ruka da se zavrne tu i tamo, figurativno, a i ne samo figurativno, rečeno. Sada više nema nikakvih prepreka da se pitanje Kosova reši. Pošto se zna da se Hrvati i Kosovari mnogo vole, velike su šanse da i Kosovo nađe svoj istorijski spas u našoj divnoj zajednici. 

A? Kakva ponuda.

 


Buka preporuka

Kolumne

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.