<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

'Lego' proizveo kolekciju posvećenu seriji 'Prijatelji'

SJAJNO

Danski proizvođač kockica Lego je proizveo kolekciju koja je posvećena televizijskoj seriji Prijatelji, piše portal Unilad.

07. august 2019, 2:09

Za ovaj portal, nova kolekcija je pokazatelj da Lego kockice nisu samo za djecu, već i za odrasle. Figure izgledaju vrlo simpatično i bude nostalgiju. Proizvođač kockica je objavio fotografiju koja podsjeća na prizor koji je mnogima u svijetu poznat.

Na fotografiji je vidiljivo šest likova - Lego figura koji sjede na narandžastom kauču ispred fontane u Central Parku u New Yorku.

Ovaj prizor su mnogi ponovo prepoznali. Kako je naveo Unilad, ovo je pokazatelj koliko je pop kultura ostavila traga u savremenom svijetu. To pokazuju reakcije korisnika Twittera gdje je Lego objavio promotivni video i fotografiju.

Neki od njihsu predložili ovoj kompaniji da bi trebala proizvesti i kolekciju posvećenu serijama kao što su The Office, Scrubs i Seinfeld.

Unilad je podsjetio da je 2004. godine emitovana posljednja epizoda Prijatelja. Nakon toga su postojale glasine da će se serija nastaviti snimati. Ali, glumci su poručili da se to neće desiti.