Kolegijum drugi pokušaj: Svi stigli na vrijeme

Sjednica Kolegijuma Skupštine Grada na kojoj je trebalo da bude utvrđen datum održavanja vanrednog zasjedanja gradskog parlamenta o budžetu, odgođena je i upravo počinje, jer su svi stigli na vrijeme.

BUKA portal / 08. April 2021

Foto: BUKA

 

Jučerašnji kolegijum otkazan je jer je Draško Stanivuković kasnio na sjednicu.

To je izazvalo burnu reakciju Stanivukovića na konferenciji za medije, koju je Ilić zatim napustio.

"Odgađaju sastanak. Kako ih nije sramota ovog napaćenog naroda. Mogu vam reći šta je problem, kakav odgođen sastanak, ljudi, bolan. Ovo je postao divlji zapad", rekao je.

 Stanivuković je istakao je da je na ovoj sjednici trebalo da se dogovori datum sjednice Skupštine koja treba da razmatra najvažniji gradski dokument, zbog čijeg je neusvajanja grad trenutno u velikim problemima.

"Zbog brojnih obaveza koje imam, zakasnio sam na sami početak sjednice Kolegijuma, ali shodno važnosti teme današnjeg zasjedanja, trebalo je da me pričekaju. Ni sjednica Skupštine Grada nikada nije počela na vrijeme, pa niko nije pravio problem" kazao je gradonačelnik. On je dodao kako je bio na drugom spratu.

 

Predsjednik Skupštine grada Banjaluk, Mladen Ilić rekao je da se sjednica Kolegijuma pomijera za danas.

" Nemam modalitet da odbornike odnosno šefove klubova zadržim u sali i da nekoga sačekamo. Izgubli su strpljenje i napustili salu i na taj način danas nismo imali potreban kvorum, a i sam gradonačelnik nije prisustvovao koji je kao predlagač morao da bude" – obrazložio je Ilić odluku o odgađanju sjednice Kolegijuma.

Naglasio je da je važno da se Kolegijum sastane i utvrdi termin i dnevni red vanredne sjednice.

"Pokazali smo u prethodnim danima, i Skupština i Gradska uprava, da smo krenuli jednim normalnim putem i svemu ovom daću ponovo priliku za sutra za kada će biti upućen i poziv za novu sjednicu Kolegijuma" naveo je on.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.