KAŽNJAVANJE INSPEKCIJE: Trgovcima 30.000 KM, apoteci 1.100 KM

Republička tržišna inspekcija vršila je i u dane vikenda pojačane kontrole trgovačkih centara, apoteka i drugih prodajnih objekata, u cilju provjere poštivanja Urebe Vlade Republike Srpske o regulisanju cijena, saopšteno je iz Inspektorata RS.

BUKA portal / 23. Mart 2020

Navode da, od 32 izvršene kontrole, u dva slučaja trgovcima su izrečene kazne u iznosu od po 15.000 KM jer isti nisu uskladili cijene proizvoda sa Uredbom, dok je u jednom slučaju apoteka kažnjena zbog neizdavanja fiskalnog računa kaznom od 1.100 KM.

Imajući u vidu obim proizvoda koji je obuhvaćen Uredbom, inspektori vrše temeljne provjere formiranja cijena, te su i same kontrole detaljne i zahtijevaju nešto duže vrijeme. Skrećemo pažnju trgovcima da u svakom trenutku mogu očekivati posjetu inspektora, da kontrole na terenu vrše i tržišni inspektori jedinica lokalne samouprave, čime je broj izvršenih kontrola značajno veći, te da će svaki prekršaj biti strogo sankcionisan, stoji u saopštenju.

Tržišna inspekcija Republike Srpske je angažovana u punom kapacitetu i nastaviće sa kontrolama, poručili su iz Inspektorata RS.


Buka preporuka

Ekonomija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.