<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kad dvorskoj ludi odriješite ruke: "Deco, jeste li vi četnici? Ajde, četnici, brzo..." Šešelj na Sajmu knjiga

SAJAM

Šešelj je rekao da su "deca ponosna na takvog Srbina bez obzira na to kako ga je proglasio antisrpski sud" * Šešeljevo slikanje sa decom komentarisao je pisac Vladimir Arsenijević koji je atmosferu na Sajmu knjiga kratko opisao: "Rijaliti"

26. oktobar 2018, 12:00

"Ajde, jeste vi četnici? Ajde, ajde, četnici, brzo, svi zajedno", rekao je u razgovoru sa decom lider SRS Vojislav Šešelj na štandu "Velike Srbije" tokom Sajmu knjiga, prenosi televizija N1.

Kako je naveo N1, ove godine na Sajmu knjiga roditeljima može da se dogodi da pošalju dete na Sajam, a da se ono vrati kući "sa fotografijom s ratnim zločincem i ideološkom odrednicom".

Vojislav Šešelj je na to odgovorio da on nije osuđeni ratni zločinac, nego da je "osuđen za pomaganje i podstrekavanje navodnog progona kao zločina protiv čovečnosti". 

A na pitanje kako deca mogu uopšte da budu četnici ili partizani, on je rekao: "Nema više partizana, svi su četnici."

Na ponovljeno pitanje kako uopšte "mogu da budu bilo šta", Šešelj je rekao da "mogu deca da budu četnici, na vreme ih treba vaspitavati da brane otadžbinu".

Šešelj je rekao i da su "deca ponosna na takvog Srbina bez obzira na to kako ga je proglasio antisrpski sud".

Šešeljevo slikanje sa decom komentarisao je pisac Vladimir Arsenijević koji je atmosferu na Sajmu knjiga kratko opisao: "Rijaliti."

"U toj atmosferi Šešelj odlično pliva i koristi je kako bi pored knjige, prodao i par opasnih ideja. Za tu decu on nema neko posebno značenje - on je neki čudan čovek sa velikim stomakom koji ih pita da li su četnici ili nisu četnici, pa ako jesu četnici, dobiće besplatan potpis. Ali na neki način on subliminalno implantira toj deci nešto što je vrednost, jer ako su se "autovali" kao četnici, dobili su privilegiju", rekao je pisac Vladimir Arsenijević.

Prema navodima N1, u Odboru Sajma na centralnom mestu glavne hale ne vide Vojislava Šešelja, već isključivo njegovu izdavačku kuću. Što se njega lično tiče, kažu, ravnopravan je sa ostalim književnicima.

"To je čovek koji je ležao deset godina a nije bio osuđen, njegovo ime je bilo u javnosti i kao takav je verovatno interesantan jednom delu posetilaca", kaže Zoran Avramović, predsednik Odbora Sajma knjiga. "Ne znam šta bi bilo sporno. Ni pravno, ni organizaciono, ni moralno", dodao je on.

Izvor: N1