<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Izjave veterana večeras u Banjaluci: "Lukač je trebao Stanivukoviću nabiti govornicu na glavu", okupljeni se smiju

BANJALUKA

Ovo su izjave veterana na skupu

26. decembar 2019, 7:05

 

Sa govornice se šalju poruke da je ministar Dragan Lukač trebao nabiti govornicu na glavu Drašku Stanivukoviću. Građani aplaudiraju i smiju se.

Prijeti se opozicionarima i nazivaju ih idiotima dvorskim ludima.

Predsjednik Istočne alternative Vojin Pavlović istakao je da srpski narod treba da se ponosi što ima ministra Lukača.

On je poručio ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču da je bio blag prema narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću i da mu je “trebao nabiti govornicu na glavu, da ga ne gledamo“.

Predsjednik Udruženja Veterani Republike Srpske Duško Vukotić izjavio da je potrebno da borci koji su stvarali Srpsku jasno pokažu jedinstvo.

"Јako je bitno da očuvamo put srpskog vojnika i srpskog policajca. Koliko god neko ne volio Dragana Lukača, mi njega doživljavamo kao saborca i napad na njega je napad i pokušaj omalovažavanja svakog pripadnika Vojske i Policije Republike Srpske", rekao je Vukotić.

Predsjednik UO “Čast Otadžbine” Branislav Okuka rekao je na skupu veterana da je Republika Srpska stvarana protiv volje gotovo čitavog svijeta.

"Sabornost srpskog naroda je izrodila Srpsku, a ne neki pojedinac kako ovi tamo blebeću. Šta smo dočekali? Da razne spodobe i moralne nakaze naprave takve turbulencije koje nas ugrožavaju. Nismo tu da branimo Dragana Lukača nego ratnog komandanta i instutuciju MUP-a. Ni ulica, ni zapadni centri moći neće smjenjivati nikoga u RS. Neko veče je opozicijom upravljao novinar Avdo Avdić", rekao je on na skupu.

 

Pukovnik Cvijo Popović je građanima poručio da je prije 24 godine završen oružani sukob, a da je rat nastavljen protiv Republike Srpske iz FBiH, Hrvatske i zapada.

Predsjednik Udruženja veterana Garda Panteri Petar Cvjetinović rekao je da su oni jedni od organizatora skupa.

"Mi ćemo uvijek ovako reagovati i braniti institucije koje smo stvorili", rekao je Cvjetinović.

Skup je počeo obraćanjem komandanta Druge krajiške brigade Milorada Savića Čiče.

"Srpska je stvorena voljom srpskog naroda. Da nismo večeras ovdje, iznevjerili bismo svoje zadatke i ciljeve", rekao je Čiča.