<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Izetbegović: Dosta smo se ja i SDA žrtvovali za narod, nek se sad narod malo žrtvuje za nas!

SATIRA

Dugo su, kaže, njegova porodica i njihova stranka vodili cijeli jedan narod i cijelu BiH, ali to nije dovoljno uvaženo.

27. novembar 2021, 10:48

 

„Dosta smo se ja i moja porodica i moja stranka SDA žrtvovali za narod, nek se sad i narod malo žrtvuje za nas! Napatili smo se vodeći naš narod, platili smo visoku cijenu bivajući skoro trideset godina na vlasti, a da za to nismo od tog istog naroda skoro ništa naplatili. I sad gledam ove rudare kako neće više da rade sa ovim plaćama, već traže veće plaće, a da nijednog momenta nisu ni pitali kako je nama: kad je meni i drugima u našim institucijama povećana plaća, dal' mi možemo izdržat ovu krizu - to njih ne zanima!“, poručio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović u vanrednom obraćanju naciji.

Dugo su, kaže, njegova porodica i njihova stranka vodili cijeli jedan narod i cijelu BiH, ali to nije dovoljno uvaženo.

„Jeftino je prošao naš narod sa nama na čelu, pa nek sada sam uzme svoju sudbinu u svoje ruke da vidi kako je teško biti vođa, ako misle da je to lako! Ja često bogami nisam znao ni kud bi' sam sa sobom, a kamoli sa narodom, pa nek sad i naš narod malo vidi kako je to kad ni sam ne znaš kud bi kren'o dalje. Dalje, ja mogu da razumijem neke kritike što nam dolaze iz naroda, al' nikako ne razumijem optužbe za kriminal i korupciju u SDA: što nas onda birate već trideset godina da vas vodimo, pa se onda na nas ljutite!? Pa, ako je neko čistio naše redove od kriminala i korupcije, onda smo to mi sami: za tu borbu Osmica je žrtvov'o sve svoje vrijedne diplome i još mnogo toga što nije za priču zbog očuvanja narodne bezbjednosti, Novalić je žrtvov'o i svoje i narodno zdravlje, Cikotić je žrtvov'o milione od prodaje starog oružja, a Zukić i Sarajlić svoj politički uticaj da bi zaposlili mučene nezaposlene ljude iz naše stranke. I da ne nabrajam dalje“, istakao je Izetbegović.

A da bi ovaj narod što bolje živio, dodao je, njegova porodica podnijela je ogroman teret.

„Moja ćerka je žrtvovala svoju firmu sa kojom je dobivala javne poslove na tenderima, da bi se udala za našeg čovjeka u inozemstvu i da više ne bude na teretu budžeta. Moja supruga je žrtvovala i svoj i moj duševni mir da bi se ovaj narod liječio gotovo k'o u Švicarskoj, ali džaba! A o tome da sam još davno ispunio obećanje o zapošljavanju sto hiljada naših ljudi, ne vrijedi ni pričat onome ko to ne razumije. Dio naroda, to jest nezahvalni narod, neće da vidi ili se pravi da sve to ne vidi i samo se zna žaliti, kukati, jaukati i ne znam ti ni ja šta sve ne pričaju za našu porodicu i za našu stranku. Zbog toga, ako se to tako nastavi, ja ću bit prinuđen da tužim nezahvalni narod za duševnu bol koju trpim skoro trideset godina, jer ovo postaje neizdrživo. Znači, ide prijava protiv većeg broja NN lica, to jest protiv Nezahvalnog Naroda, pa da vidim kako ćete se branit! A kad naplatim štetu za duševni bol koji mi svakodnevno nanosite, valjda ćete me onda više cijeniti i poštovati! Ali, ako me tad budete molili da se vratim na čelo našeg naroda, ja ću dobro razmislit: nek narod prvo malo vidi kako je kad sam sebe vodi, a malo je plaćen za to. Onda ćete valjda uvidjet kako je meni sa vama, moj nezahvalni narode!“, poručio je Izetbegović.

 

Tekst je satiričnog karaktera