Đokovićev brat: Novak je slobodan i trenirao je

„Sudija doneo jedinu moguću odluku, da Novak nije kriv“

BUKA portal / 10. Januar 2022

Foto: Nova.rs


Održana je konferencija za medije porodice Đoković povodom dešavanja u Australiji i dramatične situacije sa Novakom, koji treba da se obrati javnosti.

Sud u Australiji je donio presudu u korist najboljeg tenisera svijeta kojem je poništena odluka o deportaciji i dozvoljeno mu je da ostane u zemlji,

Međutim, ministar za imigraciju Alan Houk je najvio da bi mogao da iskoristi diskreciono pravo da deportuje srpskog tenisera bez obzira na odluku suda, a sve će biti poznato u narednim danima.

Porodica Đoković u restoranu "Novak" organizuje konferenciju za medije, a prvi teniser sveta se obraća putem video linka.

To će biti prvo obraćanje javnosti Đokovia otkako je priveden na aerodromu u Melburnu.

"Sudija je pokazao svojim delovanjem da Novaka nijednog sekunda nije označio kao krivca. Bio je fantastičan, poštovao je činjenice koje su izneli advokati. Sudija je doneo jedinu odluku koja je bila moguća".

Poštujemo zakone svake zemlje, tenis je posao i njegova ljubav. On je samo želeo da igra, to pravo su pokušali da mu oduzmu. Ovo je velika pobeda za njega i celu porodicu.

"Igra je bila teška za celu porodicu"

"Ova igra koja se igra šest dana je bila teška za celu porodicu. Oduzeli su mu sva prava koja pripadaju jednom ljudskom sporu. Pokušali su da ga nateraju da potpiše da se vrati u svoju zemlju."

Srđan Đoković: Novak je mentalna gromada

Srđan Đoković se zahvalio na podršci svima širom sveta i istakao da je Novak mentalna gromada. Naglasio je još jednom da je svima smetalo što Novak dolazi iz jedne male Srbije i pobeđuje ih u njihovom buržujskom sportu.

Goran Đoković: Nadam se da će osvojiti titulu

Stric Goran Đoković se zahvalio svima na podršci i istakao da se nada da će osvojiti Australijan open.

"Najveća pobeda u karijeri"

"Hvala svima na podršci i hval Bogu na svemu. Ovo je najveća pobeda, veća i os svih njegovih trogfeja i grens slemova", rekla je Dijana Đoković.

"Tuga, očaj, strah"

Dijana Đokovič ističe da je bilo mnogo emocija. Kada je bio bez telefona nisu znali, dali je žedam sit. "Osećala sam tugu, strah, očaj"

Novak je vaspitan da ne trpi laži

Majka Dijana Đokovič je istakla da je Novak vaspitan da ne trpi laži i da je uspeo da pobedi sistem.

"Srećni smo što je zadovoljena pravda"

"Zahvalni smo što je zadovoljena pravda i što je pravni sitem  pobedio.

Novak je slobodan i trenirao je

Đorđe Đoković je objasnio da je Novak po izlasku na slobodu otišao na teren i da trenira. On je u Australiju otišao da igra tenis.

 "Hvala pravosuđu Australije"

"Želim da se zahvalim na fer i korektnom suđenju. Nije im bilo lako, imali su ogroman pritisak. Sudija Keli je bio vrlo pošten i korektan", kaže Đorđe Đoković.

"Hvala narodu širom sveta"

Đorđe Đoković se zahvalio svim ljudima širom sveta na podršci od Čačka do Melburna.

Đorđe Đoković: Nama je teško

Nama je ovo sve izazovno ji teško kao porodici. Jako je teško da ga branimo, a da nekog ne uvredimo. Sve smo uradili da ispoštujemo sve protokole.

(Nova.rs)

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.