Direktorica se obratila svim učenicima škole: Ovo je obrazovna ustanova, nije estrada!

Kratke majce, prenapumpane usne, grudi u prvom planu, prepečene u solarijumu, dugi plastični nokti, svakodnevna su scena u mnogim školama širom regije.

Radio Sarajevo / 20. August 2019

pixabay

Međutim, tome se i te kako može stati na put. Tako se na društvenoj mreži prošle godine pojavila fotografija uslikana u Medicinskoj školi u Beogradu, koju i danas roditelji dijele na svojim društvenim mrežama, uoči početka nove školske godine.

Горан Луковић@LUXA77

Директор,професор,доктор Нада Трифковић!

View image on Twitter

243

Twitter Ads info and privacy

68 people are talking about this

 

Naime, direktorica se obratila svim učenicama kojima je ovakav vid oblačenja i ponašanja postao ideal života, a njena poruka glasi:

"Ponovo skrećem pažnju učenicima na poštovanje pravilnika o ponašanju i oblačenju Medicinske škole Beograd. Ovo je obrazovna ustanova, nije estrada. Vi se školujete za jednu od najodgovornijih profesija.

Pirsing, nokti, silikoni, goli dekoltei i strukovi, pocijepane farmerke, mini suknje, nisu nešto što vas kvalifikuje za diplomu ove škole. Da biste zaslužili poštovanje nastavnika, ljekara i pacijenata, vi morate svojim ponašanjem, odgovornošću i izgledom doprinijeti tome!

Dovoljno ste i mladi i lijepi, a sa nama i obrazovani da vam ne trebaju trežerazredna oponašanja neuspjelih.

Vaša direktorica"


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.