Danas presuda za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića iz Banjaluke

Izricanje presude zakazano je za 14 časova u Okružnom sudu u Banjaluci

Foto: BUKA

 

U Okružnom sudu u Banjaluci danas će, u 14 časova, biti izrečena presuda Banjalučaninu Marku Čoliću (32), optuženom za pokušaj ubistva Vladimira Kovačevića (37), novinara RTV BN i portala gerila.info iz Banjaluke.

Marko Čolić je optužen da je, zajedno sa Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa, a koji je još u bjekstvu, Kovačevića brutalno pretukao 26. avgusta 2018. godine, u banjalučkom naselju Mejdan/Obilićevo.

Tatjana Ninković, okružni javni tužilac, iznoseći završne riječi u utorak, predložila je Sudskom vijeću da Čolića oglasi krivim za pokušaj ubistva.

„Neosporano je dokazano da je Čolić učinio ovo krivično djelo ubistva sa pokušajem. Ljekar je utvrdio da je optuženi dobio teške fizičke povrede jer je zadobio četiri udarca u predjelu glave i tri udarca u ostalim dijelovima tijela“, rekla je tužiteljica.

Odbrana optuženog smatra da njegova krivica nije dokazana.

Zbog velikog interesovanja medija za današnje izricanje presude, Klub novinara Banjaluka zatražio je od Okružnog suda u Banjaluci da se novinarima obezbijede adekvatni uslovi za rad, jer je u sudnici, tokom ranijih ročišta, bio ograničen prostor. Iz Suda su odgovorili da će učiniti sve da novinarima izađu u susret.

Podsjetimo, motivi napada na Kovačevića još nisu rasvijetljeni, niti su poznata imena nalogodavaca.O tome se nije ni raspravljalo na ovom suđenju.

Suđenje Čoliću počelo je u februaru ove godine.

Podsjetimo da je novinar iz Banjaluke Vladimir Kovačević 26. avgusta prošle godine napadnut ispred svoje zgrade u naselju Obilićevo/Mejdan u večernjim časovima u momentu kada se vraćao sa posla.

Kako je ranije rekao Kovačević, dva nepoznata muškarca sa kapuljačama na glavi su mu prišla iz mraka i počeli da ga tuku palicama na razvlačenje.

"Razvukli su šipke i počeli da me udaraju...Pokušao sam da se branim, dok su oni udarali po glavi i tijelu tim šipkama. Pozivao sam upomoć, oni su udarali i onda su pobjegli u automobil i odvezli se u nepoznatom pravcu..., ispričao je Kovačević, navodeći da mu je glava razbijena na dva mjesta i da ima povrede po uhu, licu i tijelu.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.