Danas nova odluka Hrvatske o mjerama na granici prema državljanima BiH

Region

Nenošenje maski u javnom prijevozu ne bi se kažnjavalo, ali osoba bez zaštite ne bi mogla ući u tramvaj ili autobus, prenose hrvatski mediji

24. juni 2020, 7:30

Kako saznaje Jutarnji list od ravnatelja zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, dr. Zvonimira Šostara, vjerojatno će gradski epidemiolozi uskoro zagrebačkom stožeru civilne zaštite predložiti obvezno nošenje zaštitnih maski u tramvajima i autobusima.

Osim toga, predsjednik Nacionalnog stožera civilne zaštite, Davor Božinović, najavio je za jučer odluku o novom režimu na graničnim prijelazima sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom.

Vjerovatno će se ponovo uvesti 14-dnevna samoizolacija za građane koji dolaze iz tih država, ali i iz Sjeverne Makedonije i s Kosova.

"Pratimo epidemiološku situaciju u zemljama susjedstva i ovo što bilježimo posljednjih dana su infekcije koje dolaze, odnosno koje donose ljudi koji najvećim dijelom dolaze iz zemalja našeg istočnog susjedstva. U srijedu imamo i sastanak Stožera i vjerojatno ćemo donijeti odluku kojom ćemo promijeniti režim koji u ovom trenutku postoji na graničnim prijelazima sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali i kada je pitanje putovanje za državljane Kosova i Sjeverne Makedonije", poručio je u utorak Davor Božinović.