Cijene u Grčkoj duplo niže nego u Hrvatskoj: Vječiti rivali i ove godine iznenadili turiste

Večita dilema turista sa ovih prostora je gde letovati.

BUKA portal / 14. August 2019

Večita dilema turista sa ovih prostora je gde letovati. Kada su u pitanju destinacije za godišnji odmor, mnogi iz ovih krajeva se uglavnom dvoume između Grčke i Hrvatske.

I jedna i druga zemlja imaju prelepu obalu i bogatu istoriju, ali se prema cenama i ponudi i te kako razlikuju. Tako je smeštaj u Heraklionu dva puta jeftiniji nego smeštaj u Splitu, dok je celodnevni parking na plaži u Grčkoj samo dva evra. 

Grčka ove godine beleži najlošiju sezonu u poslednjih 10 godina, cene u ovoj zemlji su i dalje znatno niže nego u Hrvatskoj. Za smeštaj za dve osobe u Grčkoj potrebno je od 35 do 50 evra, a za luksuzni apartman vam je potrebno 65 evra. Iako je u Splitu ponuda veća, cene su duplo veće. Najjeftiniji smeštaj košta 52 evra, a najskuplji prelazi čak i 100 evra. 

U restoranima na plaži može da se ruča za 7 do 12 evra. Toliko recimo košta sveža riba sa prilogom. Pola litra domaćeg vina je 5 evra, a pivo košta 3,5 evra, piše Jutarnji.hr. Čak je i u restoranima jelo jeftinije, pa je tako moguće ručati za 12 evra u Grčkoj, što je do 3 puta jeftinije nego u Hrvatskoj. 

Ako želite da posetite Knosos, prvi evropski grad i prestonicu kralja Minosa, treba vam 15 evra, a za posetu Dubrovačkim zidinama treba vam duplo više novca. 

Turisti kažu da je duplo jeftiniji i parking u Grčkoj, kao i ležaljke, suncobrani, ali i iznajmljivanje automobila.


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.