Budući ministar tužio gradonačelnika Banjaluke

U trenucima kada se odlučivalo da će bh. parlamentarac Vojin Mitrović biti SNSD-ov kandidat za novog ministra prometa i komunikacija BiH, on je podnosio krivičnu prijavu protiv stranačkog kolege i potpredsjednika SNSD-a, ujedno i gradonačelnika Banjaluke

Klix / 10. Decembar 2019

printscreen

Vojin Mitrović, inače vlasnik bijeljinske firme "Oktan promet", podnio je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića jer je odbio izdati građevinsku dozvolu Mitroviću za gradnju benzinske pumpe na zemljištu Poljoprivredne škole.

Tužbu je pred sudom podnijela Mitrovićeva kompanija čiji je formalni vlasnik njegova supruga. Mitrović je u imovinskom kartonu naveo da je njegova lična imovina vrijedna 4,1 milion maraka.

Prema saznanjima portala Srpskainfo, Tužilaštvo je već otvorilo predmet i započelo određene provjere te zatražilo i Radojičićevo izjašnjenje.

Prema navodima iz prijave Radojičić se optužuje za "zloupotrebu službenog položaja i nesavjestan rad u službi". Razlog je, kako se navodi, odbijanje Grada Banje Luke da mu izda građevinsku dozvolu za gradnju benzinske pumpe na atraktivnoj lokaciji u banjalučkom naselju Lazarevo.

Vojin Mitrović je, podsjetimo, jedan od aktera afere "Dva papka".


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.