Borenović: U radu Anketnog odbora učestvovaće i dva člana grupe “Pravda za Davida”. Slijedi saslušanje Karana i Ilića

U Banjaluci je održana prva konstitutivna sjednica Anketnog odbora Narodne skupštine RS sa ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

ATV / 15. Maj 2018

 Branislav Borenović, predsjednik Anketnog odbora rekao je da su sve odluke donesene jednoglasno, te da je usvojen poslovnik o radu Anketnog odbora.

 

Radu odbora će prisustvovati i dva predstavnika grupe “Pravda za Davida”, rekao je Borenović navodeći da će se sve sjednice tonski snimati i informacije biti dostupne javnosti.

 

Borenović je naveo da do 17. maja ujutru očekuju sve informacije od MUP-a, Zavoda za sudsku medicinu, predsjednika RS Milorada Dodika i Okružnog javnog tužilastva.

 

On je naveo da će naredna sjednica Anketnog odbora biti održana u petak 18.05. u 14 časova kada će, kako je rekao, uzeti izjavu od direktora Zavoda za sudsku medicinu RS Željka Karana, te da je u 16 časova predviđeno uzimanje izjave od Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani i teški kriminal MUP-a RS

 

Anketni odbor je, rekao je Borenović, napravio spisak ključnih ljudi od kojih će uzimati izjave. Poslije svake sjednice biće objavljeno saopštenje za javnost.

 

Ministar unutrašnjih poslova RS, Dragan Lukač nije prisustvovao sjednici Anketnog odbora, ali se obratio novinarima. Lukač je rekao da pozdravlja konstituisanje odbora i naveo da će MUP dostaviti izvještaj i biti na raspolaganju odboru, kao i svi pojedinci koje Anketni odbor pozove.

 

 

Anketni odbor formiran je odlukom Narodne skupštine Republike Srpske.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.