<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Zvijezda "Oppenheimera" u kući nema internet niti koristi mobilni telefon

Svi smo svjesni učinka interneta i života na mreži, kaže Kilijan Marfi

22. februar 2024, 3:19

Zvijezda filma "Oppenheimer" Kilijan Marfi (Cillian Murphy, 47) svoj privatni život drži dalje od očiju javnosti, a ranije je priznao kako "mrzi slavu i bogatstvo" te da sanja o danu u kojem će ta dva aspekta njegova života biti potpuno odvojena, piše The Mirror.

On je gotovo 20 godina u braku s Ivon Mekginis (Yvonne McGuinness) i imaju dvoje djece.

Žive u kuću u južnom Dablinu u kojoj nema WiFi-ja, a glumac je jednom prilikom objasnio zašto je odlučio uskratiti internet svojoj djeci i zašto ne voli mobitele.

"Vrlo je složeno vrijeme odrastanja, stvari se mijenjaju jako velikom brzinom. Svi smo svjesni učinka interneta i života na mreži. Čini mi se kao da djeca žive unutar tih uređaja", pojasnio je Marfi.

"U Londonu smo živjeli 14 godina, od mojih srednjih dvadesetih do kasnih tridesetih. Bilo je uzbudljivo, to je sjajan grad. Nismo se preselili u Dublin kako bih se udaljio od filmske industrije. Bio sam isključivo motvisan željom da se vratim kući u Irsku, odgajam djecu kao Irce i budem blizu naših porodica", ispričao je jednom prilikom.

Zanimljvo je to da u kući nema internet, niti koristi mobitel. Emma Thomas, producentica filma "Oppenheimer" i supruga režisera Christophera Nolana, ispričala je kako je Cillian najjednostavnija osoba koju možete upoznati i koja se uopće ne oslanja na korištenje tehnologije.

Pokušavala ga je nazvati da mu kaže da je dobio glavnu ulogu u spomenutom filmu, no to nije mogla učiniti pa mu je morala doći "na vrata".

"Otac sam dvoje tinejdžera. I ja sam nekad bio mlad, znam koliko je mladima danas teško u društvu. Odrastanje je komplikovano, stvari se mijenjaju jako velikom brzinom. Svi smo svjesni efekata interneta. Čini mi se kao da djeca žive unutar tih uređaja", izjavio je.

Kilijan je nedavno objasnio zbog čega se ne fotografiše s fanovima. No, uljudno popriča sa svakom osobom koja mu priđe.

"Kada sam to počeo raditi, život mi se promijenio. Naprosto mislim da je bolje pozdraviti se i malo popričati. Ovo govorim mnogim ljudima. Moj prijatelj koji je glumac mi je rekao: 'Osjećam se tako loše', ali ne treba vam fotografija da zabilježite sve gdje ste bili tokom dana", kazao je.