<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

SATIRA

Vučić pozvao Dodika, Stevandića, Nešića, Trivićku i ostale Beograđane i Novosađane iz RS na izbore 2. juna!

Pozivam vas da u što većem broju uzmete učešće na našem ovogodišnjem prazniku demokratije

Foto: Anadolija

„Braćo i sestre, dragi moji Beograđani i Novosađani iz Republike Srpske(RS) sa prebivalištem i boravištem u Srbiji, pozivam vas da u što većem broju uzmete učešće na našem ovogodišnjem prazniku demokratije, to jest lokalnim izborima u Srbiji 2. juna. Biće to do sada najpošteniji izbori u našoj istoriji: iz biračkih izbacili smo skoro sve preminule osobe, nema više preseljenja birača iz jedne u drugu opštinu kako kome padne na pamet, već samo u slučaju neke velike nužde, čak smo i ovim neprijateljima države iz redova opozicije omogućili da se povremeno pojave na nacionalnim frekvencijama, a funkcionersku kampanju smo sasvim ukinuli: ja se na mitinzima SNS-a pojavljujem isključivo kao član stranke, a ne kao predsednik Srbije! A to što su moje ime stavili na sve predizborne plakate SNS-ove koalicije je drugarska usluga: rekli su mi da sam ja naš najvažnji drug član i da bez mene na plakatu moji drugari rizikuju da izgube izbore u nekoliko gradova i opština. Jer, ako moj i naš SNS ne nastavi da vlada sve u jednoj opštini i svakom gradu u Srbiji - to bilo bi ravno državnoj propasti! A ja to ne mogu da dozvolim!“, poručio je predsednik Srbije i član SNS-a Aleksandar Vučić u pismu Beograđanima i Novosađanima u RS uoči lokalnih izbora u Srbiji 2. juna.

„Poseban poziv upućujem našem najpoznatijem Novosađaninu u RS, kolegi i prijatelju Nenadu Nešiću: u Novom Sadu će se lomiti rezultat, jer su se skoro svi naši neprijatelji urotili protiv mene, a, k'o u inat, niko neće da bojkotuje izbore! Zato nam svaki glas treba, pa te molim Nenade da se ti i tvoji Novosađani iz Istočnog Sarajeva, a i iz drugih mesta u RS, obavezno pojavite 2. juna na novosadskim biralištima: da sprečimo pad srpske Atine u ruke ovih opozicionih varvara! I budi spreman da ostaneš koji dan duže ako bude trebalo da branimo volju naroda, ako pokušaju da nam otmu pobedu!“, istakao je Vučić.

„Kada je reč o Beogradu, tu ne bismo trebali da imamo većih problema na izborima za Skupštinu grada, ali postoji realna opasnost da nam ova nenarodna opozicija ukrade pobede u nekoliko važnih centralnih gradskih opština. Tu nam je zaista svaki glas bitan, pa zato molim Mileta Dodika i ostale građane Dedinja iz RS da ne izostanu sa izbora na Savskom vencu, kao i Cicka Bjelicu i njegove Vračarce sa Sokoca da se odazovu u što većem broju, kako ne bismo izgubili ove dragocene opštine. Nenadu Stevandiću poručujem da mu ovoga puta neću tolerisati izostanak sa glasanja u Beogradu, a u Jelenu Trivić sam svakako siguran da će doprineti našoj pobedi u Zemunu. S obzirom da ovaj naš praznik demokratije 2. juna ima i karnevalski karakter, molim vas da se na glasanju pojavite u nekom kostimu, to jest maskirani: tako ćemo zajedno sprečiti ove strane neprijateljski nastrojene posmatrače i njihove domaće pomagače da nam opet nešto ne prigovaraju zbog vas, kao posle izbora 17. decembra prošle godine. Zato sami odaberite neku masku da ličite što manje na sebe, kako vas ne bi prepoznali: recimo, stavite veštačke brkove, periku, možete se obući i kao klovnovi, sami izaberite po sopstvenoj volji! Zapamtite da ja bez vaših glasova neću moći uspešno da nastavim da branim Republiku Srpsku, kao što branim naše Kosovo i Metohiju. A umesto mene to niko ne bi ni znao, ni hteo, ni umeo da radi. Živeli!“, napisao je Vučić.

Tekst je satiričnog karaktera