<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

SATIRA

Vučić pisao liderima vlasti i opozicije u RS: Beograd će pasti ako ga zajedno ne odbranimo!

Uoči vanrednih lokalnih i parlamentarnih izbora u Srbiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je cirkularno otvoreno pismo liderima vladajućih i opozicionih stranaka u RS, u kome ih je pozvao da dođu da glasaju za vladajući SNS i sa sobom povedu što više glasača.

07. decembar 2023, 1:37

„Braćo i sestre, ja se ne brinem mnogo za parlamentarne izbore, jer tu računam na pobedu, ali će mi dobro doći vaši glasovi da bar otežamo Ivici Dačiću da bude premijer. Vaši glasovi su mi mnogo potrebniji na izborima za Skupštinu Grada Beograda, jer tu ne stojimo baš dobro, pa mi je  važan svaki vaš glas: 17. decembra svi smo mi Beograđani! Mile Dodik, kao najugledniji Beograđanin među vama, neka sa sobom povede cijelu svoju beogradsku porodicu iz Bakinaca i Banjaluke, ali i sve naše zajedničke glasače od Novog Grada i Trebinja. Otvorićemo nebo za prelete Miletovog helikoptera ceo dan 17. decembra, a prolaz autobusima na graničnim prelazima biće olakšan. Neće se čekati ni minut kad kažete zašto dolazite!“, poručio je Vučić u pismu.

„Mile, brate, povezi sa sobom i našeg političkog sabrata Nenada Stevandića i sve njegove Beograđane, da se ne muče da dolaze svojim automobilima! A ti Jelena, sestro Trivić i svi tvoji koji glasaju u Zemunu, tamo možete dati glas i radikalima mog kuma Voje Šešelja, to je isto kao da ste i za mene glasali: ništa nećete pogrešiti! Ali, molim te, alarmiraj mnogo više glasača nego što ih je onomad bilo na onom skupu podrške meni ispred konzulata Srbije u Banjaluci: to, prosto, nije dovoljno ako hoćemo da sačuvamo Beograd u našim rukama. Milane, brate, Miličeviću, ti ako ne budeš mnogo više radio na našoj pobedi, nemoj se nadati ni da ćeš ti pobediti dogodine na izborima kod tebe. Nego se lepo ugledaj na Cicka Bjelicu, našeg novog Beograđanina, kome ćemo dati pola miliona maraka za Gradsku kuću na Sokocu, a on nam je zauzvrat obećao da će svi njegovi Beograđani zdušno podržati našu listu. Brate Milane, 17. decembra izljubi se sa Cickom, isto kao što se Cicko pre neki dan izljubio sa Miletom pred Šapićem, pa da izglasamo našu pobedu! A Darko Banjac neka još jednom dobro razmisli da li stvarno hoće da podrži Dačića ili će se okrenuti našoj narodnjačkoj strani, ako misli da još dugo rukovodi našom narodnom banjom 'Mlječanicom'. Neka se ugleda na našeg druga i brata Gorana Selaka koji nam je obećao brdo svojih glasova: to brdo nije veliko, ali, kao što rekoh, i to malo nam mnogo znači: samo snažno sada kad je važno! Od Pere Đokića se ničemu ne nadam, ali on je bar principijelan u podršci Dačiću, a valjda nas Dačić neće izdati. Ako izda, onda Pero neka gleda na koju će stranu. Za brata Nenada Nešića znam da neće izdati, jer nikada nikoga nije izdao, takve patriote majke danas retko rađaju. Od Dragana Čavića očekujem bar njegov glas i to malo članstva što mu je ostalo, ali i to će biti neizmerno veliko kad se bude lomio rezultat. U Draška se uzdam kao u svoju desnicu ruku, da sa sobom dovede sve PDP-ove Beograđane, pa da slavimo do zore!“, istakao je Vučić.

„Na glasanje ne pozivam jedino onog Nebojšu Vukanovića, koji nikad nije pravilno shvatio moj istorijski značaj, a još se usuđivao i da me nešto kritikuje. Zove mene da se ne mešam u politiku u RS, a on se otvoreno meša u moju politiku, e pa neće moći! Neka mi na oči ne izlazi 17. decembra i nemoj da mu ni slučajno, ni namerno padne na pamet da pokuša da spreči Luku Petrovića da organizuje masovni dolazak njegovih Beograđana da podrže njegovog i mog brata Rada koji vodi naš SNS na Čukarici!

Braćo i  sestre, ako sad izgubimo, ubuduće ćete za Beograd moći dolaziti isto kao u onom filmu: samo sa rashodovanim autobusima firme 'Krstić' i pevati 'Voleo bih, majko mila da sve ovo samo snevam'! Ako, ne daj Bože, ovi naši neprijatelji pobede u trci za Beograd, nećete imati gde ni pristati u našem gradu, jer će oni naš novi Prokop tako raskopati da nam ni Sveti Prokopije neće pomoći da ga očuvamo, a ni Beograd na vodi neće biti više siguran! Zato, dragi moji prekodrinski Beograđani, svi u prestonicu na izbore ili neće biti ni mene, ni nas, ni vas!“, poručio je Vučić.

Tekst je satiričnog karaktera