<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Troje braće i sestara sastali se nakon 70 godina zahvaljujući DNK testu

15. juni 2024, 5:30

Josie Morey (76) s ostrva Wight u Engleskoj, Jim McLoughlin (77) iz Liverpoola i Lorraine Williams (74) iz Kanade upoznali su se u hotelu u Southamptonu

Troje braće i sestara rođenih u Liverpoolu, u Velikoj Britaniji, ponovno su se spojili nakon gotovo 70 godina zahvaljujući DNK podudaranju, javlja prenosi Anadolu.

Braća i sestre u svojim 70-ima su se našli nakon što se poklopio njihov DNK postavljen na web-stranici MyHeritage, objavio je BBC.

Josie Morey (76) s ostrva Wight u Engleskoj, Jim McLoughlin (77) iz Liverpoola i Lorraine Williams (74) iz Kanade upoznali su se u hotelu u Southamptonu.

Lorraine Williams, koja je rođena u Liverpoolu i jedna je od troje braće i sestara s istim ocem, rekla je da je s porodicom emigrirala u Kanadu kada je imala dvije godine i da nije znala za postojanje svoje braće i sestara.

Williams je rekao da su bili u kontaktu s njegovom braćom godinu dana prije nego što su odlučili doći u Englesku na sastanak.

Dijeleći svoja osjećanja o trenutku susreta nakon skoro 70 godina, Williams je rekao: "Taj trenutak je bio sjajan. Nisam mogao da se suzdržim, skočio sam. Nadrealno, radosno i iznenađujuće. Sve zajedno."

Josie Morey je također napomenula da je porodica u šali raspravljala o njenom porijeklu, što je ohrabrilo njenog unuka da nabavi DNK komplet.

"Ima toliko ljubavi i zadivljen sam njome. Iznenađen sam kako se osjećam prema njima", rekao je Morey, opisujući svoja osjećanja.

Jim McLoughlin, bivši bokser amater i menadžer noćnog kluba koji je odrastao u samostanima, rekao je da misli da nema drugih rođaka i da ga je radoznalost o njegovoj prošlosti navela na ovo istraživanje.