<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sarajevski ciklus: Poštovanje jednoj mladosti, klincima u razdoblju od 7 do 17 godina

Muzika za video je snimana na relaciji Sarajevo Beograd, mastering pjesme je rađen u Londonu, Abbey Road Studios.

14. septembar 2023, 12:10

Sarajevski ciklus je mali omaž, poštovanje jednoj mladosti, klincima, u razdoblju od 7 do 17 godina, talentovanim plesačima, sa kojima raditi je bilo veliko zadovoljstvo i sreća.

"Osjećao sam se privilegovano, potpuno smo se prepustili jedni drugima u procesu sazrijevanja i stvaranja, dijelili smo estetiku, i hvala im na tome. Čudno je to, da, kada čovjek malo 'prokopa' po ovom gradu, može pronaći nevjerovatne talente, zapravo, čini mi se da je u pitanju paralelni duh i svijet od onog koji nam se redovno protezira, kako kroz politiku i medije, tako kroz kulturu i sport. To jesu mala zapažanja i možda u životima mnogih nemaju značaj, ali spoznajom, u meni izazivaju istinsku radost. Mislim da 'otrcana fraza' , na mladima svijet ostaje, ipak u dobroj mjeri, jedina danas ima utemeljenje. Sa njima osjetite čaroliju, iskrenost, neku vrstu magije, vjeru da je sve moguce, beskonačnost, i kao da ništa ne postoji oko vas, jer, ako bi ste uradili paralelu, stavili fokus na politiku, drustvo oko sebe i njegovu budućnost, nema se tu mnogo za vidjeti, vrlo lako bi se složili sa citatom Victora Huge, ta praznoruka sablast, koja obećava, a ništa ne daje", rekao je Adi Selimović, autor muzike.

Kao autor, kako muzike tako i videa, pokušao je da bježi od klišea i stereotipa.

Tražio sam rustične, djelomično i arhaične dijelove, pri tome, da dobijemo monumentalnost, od konceptualne umjetnosti prema vizualnosti, sliku šarmantnog Sarajeva, svih ljudi i naroda, sto zapravo i jeste, iskreno se nadam da smo uspjeli u tome, svi u paketu. Pored talentiranih mladih plesača, balerina, koji ordiniraju u videu, u spotu se pojavljuje i mlada, talentirana glumica Lea Cok iz Ljubljane, ( Slovenija ) koja iza sebe već ima nekoliko snimljenih serija, filmova, brendiranih reklama i desetine pozorišnih predstava. Želim iskoristiti priliku da se zahvalim plesnim klubovima Bolero i Aster, kao i baletnom ansamblu KUD Baščaršija, iz Sarajeva, Gradu Sarajevu, tačnije, Općini Centar i njegovom rukovodstvu, koje je bezuslovno podržalo ovaj projekt, veliko hvala", rekao je.

Muzika za video je snimana na relaciji Sarajevo Beograd, mastering pjesme je rađen u Londonu, Abbey Road Studios.

Spot će premijerno biti emitovan na internet portalima Klix.ba, Index.Hr, N1, Buka, Avaz, Oslobođenje i mnogim drugim, kao i na nekoliko regionalnih televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Autor muzike - Adi Selimović

Kamera - Luka Stojković

Montaza - Adi Selimovic, Marko Jovančić

Color Grading - Marko Jovančić