<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sarajevo Destination Festival: Povezivanje kroz turizam u srcu Evrope

16. april 2024, 10:55Sarajevo - grad bogatog kulturno-historijskog naslijeđa i spoj različitih kultura, bit će u centru svjetske turističke industrije od 25. do 27.  aprila 2024. godine. Najavljeni Sarajevo Destination Festival okupit će turističke agencije, kompanije i platforme za povezivanje turista iz zemalja regije, Europe i svijeta. Među izlagačima su i dobro poznate turstičke destinacije poput Francuske, Slovačke, Mađarske, Poljske, Kipra i Saudijske Arabije, kao i zemlje u region – Srbija, Hrvatska, Slovenija i Crna Gora. Organizacija ovog turističkog događaja veliki je doprinos razvoju turističke ponude Bosne i Hercegovine. Sarajevo Destination Festival organizuje Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Centar Skenderija uz podršku Vlade i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

Za svakog ponešto

Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo naglašavaju da ovaj događaj nudi platformu za umrežavanje na razini turističke industrije, promociju cjelogodišnje turističke ponude zemalja izlagača i uvid u raznolikost i bogatstvo sadržaja turističkih destinacija koje oni nude.  Pored poslovnih susreta i jačanja saradnje između turističkih radnika, B2B segment programa uključuje i edukacije, stručne panele i prezentacije kompanija učesnica. Posebnu pažnju privlači tema centralne ovogodišnje konferencije koja će se fokusirati na kreativne i održive zajednice u turizmu 21. vijeka. Kako organizatori ističu, namjera je da kroz razmjenu najboljih praksi iz Srbije, Crne Gore, BiH te Agencije za razvoj turizma UN-a i Delegacije EU u Bosni i Hercegovini ponude odgovore na pitanja kako turizam može doprinijeti lokalnom ekonomskom razvoju uz očuvanje prirodnih i kulturnih resursa i smanjenje negativnog uticaja na okoliš.  I B2C segment nudi bogat i aktraktivan sadržaj, uključujući i radionice poznatih kuhara, vodiča, novinara, blogera i drugih bitnih stručnjaka iz oblasti turizma, kao način za sticanje novih vještina, umijeća i korisnih savjeta.  Predviđen je i raznovrstan kulturno-zabavni program, od čega se izdvaja koncert najbolje etno grupe na svijetu Divanhane, sadržaj koji zatvara Festival.

Više informacija dostupno na: https://destinationfestival.ba/

Pozivamo vas da se pridružite zajednici zaljubljenika u turizam i pronađete inspiraciju za vaše slijedeće putovanje na ovom događaju.