<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Premijerno pogledajte Sarajevo Cycle, paralelni svijet Sarajeva

Bosanskohercegovački umjetnik Adi Selimović objavio je spot za pjesmu Sarajevo Cycle - paralelni svijet Sarajeva, koju je posvetio mladim plesačima iz Sarajeva.

27. novembar 2023, 11:28

Foto: Adi Selimović u društvu Ane Tokin modne dizajnerice iz Beograda - Savamala Beograd Photo Ana Škorić

"Ovo je mala ljubavna priča o klincima od šest do 16 godina koji ne puše, ne piju, čiste su duše i iskrena srca. I kakva slučajnost, u ovom videu, baš svih religija, ali istih potreba. Sva su djeca takva. Prilikom prvog susreta s dječacima i djevojčicama, budućim akterima, uvidjevši tu naivnost i iskrenu emociju u njihovim očima, samo sam rekao: 'To je samo igra. Sve je bolje od nečega što je bilo, već viđenog. Iako je gore, samo da nije isto'", ispričao je Adi.

"Pobjegnite od svoje sive svakodnevice, od brata koji vas maltretira, budite kuražni i dajte ono što vaša esencija nosi, ja imam vjeru u vas, a poslije vas u životu očekuju ovi maheri koji znaju kako se utjeruje vjera i religija u vas, ja nisam taj, ali mi vjerujte, jer ja vjerujem vama. Uvjeriti klinca da vjeruje u svoj prirodni talent, vjerovatno je suština rada", dodao je.

Adi je istaknuo da se radom na ovom videu osjećao privilegirano. "Potpuno smo se prepustili jedni drugima u procesu sazrijevanja i stvaranja, dijelili smo estetiku, i hvala im na tome, nadam se da će ovo barem biti lijepa uspomena za sve nas", zaključio je.

U videu igraju, Lana, Ida, Zerina, Zara, Nisrin, Zejd, Dina, Safet, Elli, Nora, Ajra

Specijalni gost u videu Lea Cok, LjubljanaKamera Luka Stojković, Beograd 

Autor muzike i videa Adi Selimović,