<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

SATIRA

Parlamentarna skupština BiH danas izglasala da udari treće džemre

Na današnjoj sjednici Parlamentarne skupštine BiH, jednoglasno je usvojen prijedlog da se odobri udaranja trećeg džemra. Nakon vode i zraka, treće džemre treba da udari u zemlju kako bi zvanično krenulo nastupati proljeće.

17. mart 2023, 2:02

“Mi više ovako ne možemo i jednoglasno smo usvojili ovu odluku. Kiša i loše vrijeme prouzrokuju ogromne gužve na mnogim dionicama širom zemlje i nikome ne donose ništa dobro. Zemlja je dovoljno vlažna za novu sezonu poljoprivrede, tako da zaista nema potrebe više da pada. Uskoro treba poljoprivrednicima i da sade tako da je bolje da udari čim prije. Nadamo se da će ova naša odluka doći do onoga koji zna te stvari, i koji će zvanično ga i najaviti”, istakla je zastupnica Sabina Ćudić.

Ova inicijativa je adresirana na jednu jedinu osobu koja to može uraditi, a to je naš mladi meteorolog koji se trenutno nalazi u Londonu.

“Ja bih volio samo objasniti političarima da sam ja meteorolog koji prati prognozu, a ne osoba koja može da kontroliše vrijeme. Zato molim političare da me ne smataju sa ovakvim dopisima, jer nemam vremena zbog obaveza na fakultetu”, oglasio se i Sladić nakon ove prozivke.

Zastupnici nisu baš bili tolerantni na ovakav odgovor od njega, i rekli da bi uskoro mogao da se priključi dugačkoj listi izdajnika naroda i države.

“Nedim bi trebao dobro da pripazi šta govori, jer mi znamo da on raspolaže tim informacijama. Ukoliko je brzo zaboravio na svoju zemlju i narod, to je njegov problem i to samo govori o njemu. Očigledno pripada onoj kategoriji ljudi koji se ispale čim im se ukaže prilika. Da zna da ga od sad više mediji u Bosni i Hercegovini neće pratiti”, objasnio je zastupnik Šemsudin Mehmedović.

Ukoliko Sladić ne prizove treće džemre, zastupnici su najavili blokadu vlasti sve dok se ne pojavi proljeće.

TEKST JE SATIRIČNOG KARAKTERA i PREUZET SA PORTALA ŠATRO.INFO