Nova opcija na Instagramu ozbiljno ugrožava privatnost

 Međutim, od kako je u vlasništvu Facebooka, Instagram svako malo doživljava promjene koje nalikuju onima koje doživljava i Facebook.

 

Nova među njima može da ugrozi vašu privatnost, jer drugi korisnici sada mogu bez ikakvih poteškoća da spase fotografiju koju ste vi postavili na sopstveni račun.

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

 

To ne podliježe nikakvoj kontroli, a kada neki korisnik iskoristi tu opciju – vama ne dolazi apsolutno nikakva notifikacija.

 

- TEKST NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

 

Opcija ‘save’ radi na standardnom principu bookmarka, nalazi se na desnoj strani vašeg profila, i nakon samo jednog klika – nečiji dio privatnog života može postati vaš, uslovno rečeno.

 

Ono što je još gore – spašenu fotogafiju sa tuđeg profila sada možete podijeliti sa prijateljima, također bez ikakve notifikacije da to radite.

 

Neko će reći – pa to se može uraditi preko screenshota? Može, ali kada vam to Instagram omogući bez znanja osobe, to dobija sasvim novu dimenziju.

 

 

Ipak, čelnici Instagrama imaju objašnjenje: “Kada naiđete na smiješan video kojeg želite zapamtiti, ili ako vas inspiriše nečija odjeća – pa želite promijeniti stil, sada možete držati sve te podatke na svom profilu”.

 

 

Znanje je pola bitke, mada se korisnici ove društvene mreže pitaju – šta je sljedeće? Da li je stvarno znanje pola bitke?

N1

NAJNOVIJE

Ostalo iz kategorije

Najčitanije