Ljudi nazivaju reklamu McDonald'sa genijalnom, ni u jednom kadru nije prikazana hrana

U reklami dvije kolegice odluče uzeti predah na poslu nakon što jedna drugoj signalizira slovom M odlazak u McDonald's

24. januar 2023, 4:25

POPULARNI lanac brze hrane McDonald's oduševio je ljude svojom novom reklamom u kojoj se niti u jednom trenutku ne pojavljuju njihovi proizvodili niti restorani, a sve što se može vidjeti od brenda jest slovo M ispisano na jednoj post-it cedulji.

U reklami dvije kolegice odluče uzeti predah na poslu nakon što jedna drugoj signalizira slovom M odlazak u McDonald's i, hodajući do izlaza, za sobom zatim na ručak povuku cijelu firmu. Ljudima je posebno interesantno bilo to što se u reklami ne pojavljuju hamburgeri niti bilo koji drugi McDonald'sov proizvod, nema niti restorana, pa čak niti bilo kakvih obilježja osim onog slova na post-itu.

Reklamu je režirao Edgar Wright, čovjek koji je stvorio legendarne filmove Shaun of the Dead i Hot Fuzz. Reklamu je na TikToku komentirala i marketinška stručnjakinja Rachel Higgins. "McDonald's je objavio možda i najjaču reklamu u 2023. godini do sada. Nisu rekli niti riječi i nema niti jednog proizvoda ili restorana u cijeloj reklami", poručila je Higgins i dodala da je reklama "genijalna".