<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Balkan je dobio igricu, stigao je Mujo: Pobijedite policiju, stignite do Neuma, burek je energija, a tu je i Dodik

Zaigrajte :)

25. januar 2023, 5:08

Super Mario bila je omiljena igrica raznim generacijama. E pa sada više ne morate da kroz život vodite malog vodoinstalatera, jer stigla je balkanska verzija slavne igrice – The Mujo.

Dakle, Mujo u igrici ima jedan cilj, koji je mnogima za vreme korone bio Identičan. Kako da stignete do Neuma živi i zdravi, a uz put se obračunate sa svim policajcima, kriminalcima i političarima.

Radi se o zanimljivoj 2D pixel art platformer igri, kako piše N1 BiH, a vaš cilj je da pomognete glavnom liku, Muji, da pobedi sve neprijatelje i glavne „bosove“ koji vam stoje na putu, dok se probijate do jedinog izlaza na more u BiH i ujedno bežite iz matriksa.

Kroz sve staze vodi nas mistični čarobnjak, koji Muji daje savete i putokaze o tome kako da ide dalje i pobeđuje protivnike. I ne, ne znamo da li se zove Haso. Mujini protivnici su policajci, kriminalci, političari, pa čak i leteći policajci. Sam Mujo se kreće kao Super Mario, s tim da umesto gljiva prikuplja novac (5KM, 10KM i 20KM), zatim bureke koji mu donose novi život, kao boce piva, kojima nekad gađa protivnike, a nekad mu daju ubrzanje na deset sekundi.

Pored Muje, veoma zanimljiv je i lik čarobnjaka, koji kroz svoje doskočice i savete glavnom liku sarkastično kritikuje stanje u društvu i političare u BiH. Pa tako u drugom nivou, čarobnjak Muji govori „Nek je Mujo ulje poskupelo 33 odsto. Samo ćeš ga Mujo od sada kupovati 33 odsto manje“, što je kritika na izjave Fadila Novalića o poskupljenjima. Čarobnjak, takođe, u jednom trenutku peva „Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine“, time jasno karikirajući pevačke nastupe Milorada Dodika.

Kreator i vlasnik ove igre je PlumBum Games Studio iz BiH, na čijoj Instagram stranici stoji da autorski tim zapravo čine dve osobe, piše N1 BiH.