<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Aleksa Balašević ispunio očevu želju: Čovjek s mjesecom u očima u filmu Megdan

Balašević je otkrio i da će jednu od uloga, Čovjeka sa mjesecom u očima, nastalu po istoimenoj pjesmi njegovog oca, proslavljenog kantautora Đorđa Balaševića, glumiti Vojin Ćetković.

01. april 2023, 8:17

Aleksa Balašević završava snimanje filma "Megdan" čiji scenarij potpisuje upravo on, a film režira Todor Chapkanov. Balašević je otkrio i da će jednu od uloga, Čovjeka sa mjesecom u očima, nastalu po istoimenoj pjesmi njegovog oca, proslavljenog kantautora Đorđa Balaševića, glumiti Vojin Ćetković.

Film Megdan prati prati borbu nekoliko junaka koji pokušavaju ostvariti svoje snove u ringu, ali i izvan njega.

Glavni lik filma je redar iz lokalnog kafića koji želi stići do ringa i svjetala Las Vegasa. Kako je Balašević i ranije govorio, taj lik je simbol novih generacija.

Jedna od uloga je i Čovjek s mjesecom u očima. Kako je objasnio Balašević, riječ je o ratnom veteranu, borilačkom treneru koji jedino u sportu vidi 1% želje za životom.

Balašević je na svom Instagram profilu objavio da tu ulogu je dobio glumac koji, kako je i njegov otac smatrao, taj koji “može proizvesti mjesec u očima.”

“Đoletova želja, velika… I jedina ispravna odluka”, napisao je mladi Balašević nastavljajući citirati riječi pokojnog oca:

“Znaš kako, nije svijet baš premali kao što nekom odgovara. A ni ja nemam vremena da zalazim da li bi neko sa nekog Grenlanda ili Seula to bolje izveo, Vojin je naš, pjesma je naša, ja tog lika zamišljam tako, ne mogu drugačije. Teško je tu pjesmu odslušati, a kamoli ulogu izvesti. Ćetko mi se uvijek činio da one preteške stvari prihvata kao izazov i da to poslije ne prebacuje već čuva u nekom svom trofejnom folderu. On pogledom može svašta da proizvede, mislim da mu neće biti pretjerani problem da proizvede i taj mjesec. On je ogroman glumac, ali prije svega je ono na šta ćeš veoma rijetko naletjeti, on je od onih ljudi sa kojima može čovjek da sjedne.”

Balašević je još jednom napomenuo da ovo nije samo filmska uloga već i most između svih gradova i država regije, ali i svijeta.

“Most koji nosi poruku da je za normalnog čovjeka svaki rat izgubljen”, citirao je Aleksa riječi svoga oca uz poruku da je njegov cilj ovim projektom barem na sekund umiriti regiju, ali i svijet.

Film je sniman u Srbiji, Sloveniji, a snimanje se završava u Moldaviji.

Sudeći prema objavljenim fotografijama, jednu od uloga u filmu igra i bh. glumac Enis Bešlagić.

Inače, Aleksa Balašević je vlasnik Megdan Fight organizacije koja organizuje MMA i kick box borbe boraca iz cijelog svijeta.