Građani na punktove donose štikle, kravate i kupaće kostime?!

HUMANITARNA POMOĆ

Mole se građani da svoj otpad smjeste u kontejnere, a ne da ga daju u humanitarne svrhe samo da bi im savjest bila mirnija. Stvarima poput kravata, štikli, kupaćih kostima, potpuno neupotrebljive odjeće i obuće u paketima koji se šalju na teren zaista nije mjesto, te stvaraju gužve na ionako pretrpanim punktovima – navedi se u apelu.

21. maj 2014, 12:00

Humanitarne akcije organizirane su širom Bosne i Hercegovine, a volonteri u različitim udruženjima prikupljaju pomoć na punktovima. Uprkos dobroj namjeri građani BiH nažalost na punktove donose i potpuno nepotrebne stvari te je upućen apel u kojem se pozivaju građani koji doniraju pomoć da „svoje smeće bace u kontejnere“, piše novinska agencija Patria.

Na društvenim mrežama je upućen ovaj apel kako bi se svijest građana povećala. Na fotografiji su prikazane čizme sa štiklom koje su sve, samo ne otporne na vodu.

- Mole se građani da svoj otpad smjeste u kontejnere, a ne da ga daju u humanitarne svrhe samo da bi im savjest bila mirnija. Stvarima poput kravata, štikli, kupaćih kostima, potpuno neupotrebljive odjeće i obuće u paketima koji se šalju na teren zaista nije mjesto, te stvaraju gužve na ionako pretrpanim punktovima – navedi se u apelu.