Fascinantno: Nova reklama kompanije Tesla Motors u kojoj je narator sam Nikola Tesla!

VIZIJA

Tesla Motors teži da ciljeve svoje kompanije u potpunosti uskladi sa vizijom Nikole Tesle.

10. februar 2016, 12:00

Poznat prije svega kao izumitelj izmjenične struje, Nikola Tesla je jedan od najpotcjenjenijih velikih umova 19. i 20. vijeka. Pored toga što je bio izumitelj, Tesla je bio i nevjerovatan futurista. Kompanija Tesla Motors njeguje isti duh, kao što se može vidjeti iz ove veličanstvene reklame.

Reklama prikazuje kontrast između vremena u kojem je živio Nikola Tesla i vremena u kojoj mi danas živimo. Kroz Teslinu naraciju (uz pomoć Jonathana Davida Dixona), reklama savršeno sumira njegova predviđanja za budućnost – o napuštanju nafte i uglja i njihovu zamjenu čistijim alternativnim energijama. Tesla Motors teži da ciljeve svoje kompanije u potpunosti uskladi sa vizijom Nikole Tesle, obzirom da svoje postojanje duguju upravo revolucionarnom umu Nikole Tesle.

Zapravo, Nikola Tesla je zaslužan za mnoge stvari koje danas uzimamo zdravo. Neke je pokušao sam izumiti, dok su druge ostale zaključane u njegovom umu i samo su kratko  zabilježene na papiru. Tesla je, vjerovali ili ne, predvidio i pametne telefone koje danas koristimo, predviđajući da ćemo putem televizije i telefona gledati i slušati jedni druge jednako savršeno kao i licem u lice, uprkos udaljenosti od hiljadu i više milja, a instrumenti pomoću kojih ćemo moći to da radimo staće nam u džep.

Tesla je bio svjestan i revolucionarnog značaja alternativnih energija u odnosu na naftu i ugalj. Iako još uvijek nismo prestali koristiti fosilna goriva, popularnost alternativnih energija sve više raste, naročito zato što raste njihova efikasnost, dok im cijena pada. Nadajmo se da nas Tesla Motors vodi u budućnost u kojoj će se ostvariti vizije Nikole Tesle. Budućnost u koju vrijedi vjerovati!

Priredila Milica Plavšić, BUKA