EKO PARTY u Domu omladine u Banjaluci

otpadom ukrasi, planetu spasi

Udruženje EKOSFERA u saradnji sa Nezavisnim univerzitetom Banja Luka, organizuje završnu manifestaciju u okviru projekta “Otpadom ukrasi, Planetu spasi” 3, pod nazivom “EKO PARTY”, koja će se održati 10. juna 2017. godine od 11 do 13 časova, u Domu omladine Banja Luka.

09. juni 2017, 12:00

Završna manifestacija je podijeljena u dvije tematske cjeline. U prvom dijelu biće otvorena izložba najboljih radova koji su pristigli na konkurs. Ekološke priče, pjesme, likovni radovi i radovi od otpada, će biti izloženi u periodu od 11 do 13 časova. U periodu od 11 do 11:45 u saradnji sa operaterom Euro Beta planirana je kratka kreativnu radionicu. Od otpada će se praviti novi upotrebni predmeti.

U  11:45 počinje  muzičko-zabavnim programom a   male i velike posjetitelje će zabavljati: Bend Plastik Fantastik (čine ga učenici drugog razreda, produženi boravak OŠ "Borisav Stanković"), učenici kreativne radionice Zmaj Jova Jovanović, Banja Luka, literarna sekcija OŠ Branko Ćopić, Banja Luka, članovi Akademskog plesnog kluba Habanera, Tijana Radiša i zvjezdice Emilija Boškić i Sergej Pajić .

Žurku će voditi voditeljski par Mišo Radaković i Iva Pavlović.

Od 12:00 časova počinje svečano proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada.  Na konkurs su pristigli radovi iz raznih dijelova RS: Foča, Rogatica, Vlasenica, Bileća, Bijeljina, Sokolac, Višegrad, Derventa, Mrkonjić Grad, Gradiška, Banja Luka, Laktaši, itd.

Preko 70 literarnih radova, 100 likovnih radova i preko 200 radova od otpadnog materijala.

Generalni pokrovitelj projekta “Otpadom ukrasi, planetu spasi”, već treću godinu za redom je Fond za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske.

Prijatelji projekta su: Fabrika obuće Bema, Depot d.o.o.,Turistička organizacija Republike Srpske, Ecogroup, Financ d.o.o., Euro beta, cvjećara Klindić i Dom omladine Banja Luka.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže i  pogledaju šta su sve djeca pripremila!