INTERVJU

Vukanović za BUKU: Britanci Dodiku PR sankcije, a onda on njima PR prkos

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović je govorio za BUKU o posebnoj sjednici, izborima, kandidatima za Predsjedništvo, odnosima sa strancima...

20. juni 2022, 2:55

On je u intervjuu za BUKU rekao šta misli o posebnoj sjednici koju je sazvao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zbog Sporazuma BiH i Britanije koji je usvojen u Predsjedništvu a koji je prema mišljenju Dodika veoma štetan za interese Srpske.

"Kakvi su oni šarlatani i koliko je njima stalo do Narodne skupštine i mišljenja narodnih poslanika govori činjenica da se taj uzrupator koji je bio predlagač a predstavlja se ovdje kao srpski član Predsjedništva odmah nakon diskusije i nakon što sam ga pitao da položi račune narodu i kaže šta su to potpisali on i njegovi koalicioni partneri u Briselu je napustio po ko zna koji put sjednicu", rekao je Vukanović.

On kaže da je svaki komentar suvišan, te da koliko je vlasti bitna ova priča pokazuje i podatak da su u jednom trenutku u sali bila samo dva poslanika uključujući predsjedavajućeg.

"Ovo je farsa i ova sjednica je imala za cilj da on svojom diskusijom i uvodnim obvraćanjem pokušava da glumi nekog velikog i snažnog političara koji prkosi moćnicima, a vidjeli smo da pristaje na sve što od njega traže. Ovdje će uvijek velike sile imati svoje interese. Zato je važno da iznjedrimo jednu političku elitu koja neće zavisiti ni od Britanaca, ni od Francuza, ni od Rusa...

Vukanović kaže da Dodik ovom sjednicom sad samo hoće da prkosi.

"Britanci njemu PR sankcije, a onda on njima neki PR prkos."

Cijeli intervju pogledajte u nastavku.