Yugo se vraća u velikom stilu: Moderna priča o dramatičnoj sudbini jednog automobila

Tri decenije nakon što je jugoslovenska automobilska industrija pokušala da osvoji američko tržište, četvero umjetnika Prijedorčanin Danilo Milovanović, te Neža Knez, Toni Poljanec i Luka Erdani iz Slovenije krenuli su na neobično putovanje.

Tatjana Čalić / 08. Oktobar 2019

Foto Grega Kališnik, Delo

Putuju u "Yugu" ka Sjedinjenim Američkim Državama  kako bi pronašli i zabilježili što više tragova istorije ovog, sada već, legendarnog automobila. 

Putovanje je startovalo u nedjelju iz Srbije, tačnije Kragujevca, grada u kome je prije 41 godinu, 2. oktobra 1978., fabrika Crvena Zastava “kompletirala”  prvi prototip Yuga koji je, prema nekim pričama, poklonjen drugu Titu. 

Neža, Toni, Luka i Danilo, na ovaj poduhvat nazvan Y? Projekt  odlučili su se kako bi revidirali i reciklirali činjenice i mitove vezane za automobil koji je, bilo da ga volite ili mrzite, bio i ostao, istaknuti simbol i obilježje bivše države.

Sam poduhvat je puno više od putovanje jednog starog automobile. To je otvorena kreativna platforma tokom koje će nastati dokumentarni film zasnovan na starim činjenicama i razgovorima sa pojedincima koji su povezani sa nekadašnjom fabrikom Zastava, aktuelnim vlasnicima i ljubiteljima Yugo automobila, teoretičarima i umjetnicima koji razumiju Yugo kao simbol određenog doba. 

Biće to jedna moderna priča o dinamičnoj i dramatičnoj sudbini automobila koji je na teritoriji bivše Jugoslavije slavljen kao veliki uspeh auto- industrije, a na drugom kraju svijeta, u SAD,  bio predmet podsmjeha i sinonim za loš kvalitet. 

Kroz ovo putovanje želimo da u kratkom vremenskom periodu sretnemo brojne ljude i proživimo brojne situacije, koje su na neki način povezane s Yugo automobilom. Srešćemo se sa zaista puno ljudi i na osnovu njihovih različitih pogleda želimo da sastavimo priču o tome šta je danas ostalo od fenomena Yuga. Dakle, gradimo posve novu priču na starim činjenicama, mitovima, anegdotama i sentimentu. Pored dokumentarnog djela bavimo se i umjetničkim intervencijama u javnom prostoru, sa, u ovom slučaju konotacijom Yuga”, istakao je za Buku Danilo Milovanović otkrivši nam i da će ih nakon Kragujevca, putovanje dugo 35 dana voditi kroz  Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Njemačku, Francusku, Belgiju i Englesku, nakon čega slijedi ukrcavanje na trajek i pravac Sjedinjene Američke Države. 

 

FOTO: Juliette Dubreucq

 

Krajnje odredište je Njujork gdje će glavni protagonist ove priče, Yugo, biti prodat na aukciji.

Mi zapravo ovim projektom ponavljamo  i priču izvoza Yuga na američko tržište s ciljem njegove prodaje tamo. Biće to aukcijska prodaja, ali će automobil biti predstavljen i kao nosilac art projekta, tako da sam taj čin dobija jedno puno šire značenje”, naglasio je Milovanović.

Navedimo na kraju i neke zanimljivosti o ovom automobilu.

Prvo javno predstavljanje Yugo je imao na sajmu automobila u Beogradu, kada je proglašen za automobil godine 1981. Od tada pa sve do kraja proizvodnje .2008. godine proizvedeno je ukupno 794.428 “jugića”.

Ukupno ih je izvezeno 256.691, najviše  u SAD,  141.511.Tamo je bio najjeftiniji automobil na tržištu sa cijenom ispod 4.000 dolara. Yugo se u SAD izvozio tokom kasnih osamdesetih i mnogo puta je viđen u igranim i crtanim filmovima te knjigama.

Proizveden je u više varijanata od kojih su neke prilagođavane tržištu na kojem je prodavan. Tako su  modeli koji su prodavani u SAD-u bili  bolje izrade. Za američko tržište je pripremljena i verzija s automatskim mjenjačem, ali  zbog raspada SFRJ nikada nije počeo izvoz tih modela.

Posljednji “jugo” napustio je proizvodnu liniju na dan sklapanja prve školjke – 11.11.2008. Bio je to “Koral 1,1 in ekonomik” sa rednim brojem školjke 1116076, broj motora 1628756.
 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.