Opština Pale Novaku Đokoviću poklonila plac na Jahorini

Skupština opštine Pale dodijelila je plac srpskom teniseru Novaku Đokoviću na planini Jahorini. Pored placa nalazi se staza za skijanje koja nosi ime srpskog tenisera.

BUKA portal / 14. Juli 2020

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su odbornici jednoglasno usvojili odluku o dodijeli zemljišta površine oko 400 metara kvadratnih najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću. Plac se nalazi na atraktivnoj lokaciji na Jahorini preko puta polazne stanice gondola.

Jugović je podsjetio da se pored polazne stanice gondola nalazi i ski-staza koja nosi Novakovo ime.

"U dogovoru sa nadležnima iz Olimpijskog centra, Novakom i njegovim ocem, poklonili smo im zemljište na ovoj lokaciji, dok je na lokaciji koja im je prvobitno trebala biti dodijeljena predviđena izgradnja sportskog centra koji je neophodan jednoj planini poput Jahorine", rekao je Jugović.

On je objasnio da je bilo neophodno da se usvoji ova odluka, kako bi bio pripremljen i ugovor kod notara, te istakao da će Novak posjetiti Jahorinu kada budu završene sve pravne stvari oko prenosa vlasništva ovog placa na porodicu Đoković i tada će mu biti uručen ugovor o vlasništvu.

Šef Kluba odbornika PDP-a Igor Tošić ističe da su danas učinili dobru stvar kada su jednoglasno podržali dodjelu placa teniseru Novaku Đokoviću na Jahorini.

"To dokazuje da smo spremni da prepoznamo ono što je dobro. Mnogo znači to ime koje se nekim dijelom već i nalazi na Jahorini, jer je Novak dozvolio da ski-staza nosi njegovo ime i to je sigurno nešto što daje dodatno na ozbiljnosti ovom ski-centru", navodi Tošić.

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.