Nikolina Veljović nestala sa malih ekrana

Nakon više od 20 godina poznata televizijska urednica i voditeljica Nikolina Veljović nestala je sa malih ekrana.

PR / 05. Septembar 2019

Nikolina se nedavno potpuno povukla iza kamera, te preuzela funkciju direktorice programa TV1. 

Više od dvije decenije gledali smo vas u ulozi voditeljice i urednice informativnih te političko-dijaloških emisija. Zašto ste odlučili „pobjeći“ iza kamera?

VELJOVIĆ: Odluka je bila teška, ali prevagnula je želja da doprinesem nastanku jedne nove priče ali i napravim novi korak kada je u pitanju moj TV angažman. Rad iza kamera je nešto posve drugo i novo u odnosu na ono što sam do sada radila, ali osjetila sam da je došlo vrijeme da zakoračim. Iznenadila sam mnoge...

Preuzeli ste funkciju direktorice programa, a to nije nimalo jednostavan posao, posebno kada se u obzir uzme jaka konkurencija među TV kućama?

VELJOVIĆ: Istina, zadatak nije lak. Rascjepkana medijska scena, marketinško tržište, ogromna konkurencija posebice iz susjednih zemalja, izostanak digitalizacije, sve to u nezavidan položaj postavlja domaće medije od kojih se mnogi danas, nažalost, bore za goli opstanak.  


TV1, kao dio medijske grupacije Oslobođenje, na čelu sa vlasnikom i Upravom odlučili su započeti potpuno novu priču i jedan novi ciklus, čime želimo domaćem tržištu ponuditi nešto novo.  Kada kažem NOVO, prije svega mislim na razvoj domaće produkcije kroz interakciju sa domaćim gledateljima. Zabrinjavajuće je da svi znamo tko su zvijezde i uspješni ljudi susjednih država, a znamo li tko su naši? Zanemarujemo vlastite potencijale, diveći se drugima – to treba mijenjati. 

 

 

Vjerujete li u uspjeh?

VELJOVIĆ: Ciljevi su postavljeni i oni trebaju biti ostvareni. Predanim radom i prilagođavanjem potrebama publike sigurna sam da možemo ponuditi adekvatan odgovor i alternativu. 


Imate li već nekog „keca u rukavu“?

VELJOVIĆ: Svakako. To je serija Veliki kan. S karakterom historijske, na određen način naslanja se na priču o Sulejmanu Veličanstvenom. Serija prikazuje život posljednjeg vladara Osmanskog carstva Abdul Hamida II. Oko njegove povijesne uloge vežu se i mnoge kontroverze. Abdul Hamida II jedni su smatrali miljenikom, drugi prozvali  Krvavim vladarom. Osim historijskog aspekta njegove vladavine, serija prati njegov privatni život pun intriga - Abdul Hamid II imao je 16 žena i dvadesetoro djece. No, glavna netrpeljivost vodi se između njegove prve žene i sestre koja kao nasljednika vidi svog supruga. 

Šta biste još izdvojili među novim programskim sadržajima?

VELJOVIĆ: Za ljubitelje krimi i triler formata, pripremili smo višestruko nagrađivane serije Wallander, Njuškalo i Pakao na točkovima, a za ljubitelje telenovele Anđeo osvete (Santa Diabla). Serijal Čarobni Bryan privući će sve ljubitelje uređenja i preuređenja kuća i enterijera, dok će se najmlađi gledatelji zabaviti uz poznatog Kiketa i interaktivni dječiji show Kike Tike Tačke. Kolega Ognjen Blagojević nastavlja serijal Ognjena zemlja...

 

 

Znači li sve ovo da se u TV1 nešto mijenja?

VELJOVIĆ: Jesenja šema TV1 ustvari će označiti tek početak velikih promjena koje pripremamo. TV1 će se u potpunosti mijenjati, u svakom smislu i segmentu. Nova velika promjena slijedi u novembru, a iznenađenja neće prestati kroz cijelu sezonu. Produkcijski tim koji značajno proširujemo u fazi je pripreme i realizacije nekoliko pilot formata sa naglaskom na interaktivne domaće sadržaje. 
 

 


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.