Jedna biblijska zemlja postaje ljudska pustinja, zarad neke stabilnosti za koju ne znamo”: Profesor Čedomir Čupić na protestu “Svi kao jedan – 1 od 5 miliona” ispred Skupštine

Protest “Svi kao jedan – 1 od 5 miliona” počeo je ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

Nedeljnik / 13. April 2019

Glumac Narodnog pozorišta Hadži Nenad Maričić na bini je recitovao čuvenu Disovu pesmu “Naši dani”. “Razvilo se crno vreme opadanja / Nabujao šljam i razvrat i poroci…”

Potom je na binu izašao profesor Čedomir Čupić.

“Srbija je ustala, uspravila se i krenula da se oslobodi uzurpatora, da ih pošalje u nepovrat, u prošlost. Da ukine nesretnu stvarnost. Građani Srbije, čestitam na upornosti koju ste pokazali!”, rekao je Čupić.

“Pokazali ste svetu i nama da imate i svest i samosvest kada su u pitanju društvo i država. Kao i da posedujete savest, nezavisno od cene koju plaćate”, nastavio je profesor Čupić.

“Vučić je vladavinu prava pretvorio u samovolju. U svoje ruke je uzeo sve, izvršnu i zakonodavnu vlast. A krenuo je i da pokori i sudsku. Takvu uzurpaciju su činili diktatori. Institucije se razaraju i rade van zakona i propisa za njihove potrebe i interese”, upozorio je Čupić.

“U proteklih pet godina Srbija se intenzivno ljudski pustoši. Jedna biblijska zemlja postaje ljudska pustinja, zarad neke stabilnosti za koju ne znamo. Dok većina građana siromaši, manjina stiče ogromno bogatstvo. Vučić se hvali da dovodi investitore, a kod njih radna mesta plaćaju svi građani Srbije.”

 


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.