Yуго се враћа у великом стилу: Модерна прича о драматичној судбини једног аутомобила

Три деценије након што је југословенска аутомобилска индустрија покушала да освоји америчко тржиште, четверо умјетника Приједорчанин Данило Миловановић, те Нежа Кнез, Тони Пољанец и Лука Ердани из Словеније кренули су на необично путовање.

Tatjana Čalić / 08. октобар 2019

Foto Grega Kališnik, Delo

Путују у "Yугу" ка Сједињеним Америчким Државама  како би пронашли и забиљежили што више трагова историје овог, сада већ, легендарног аутомобила. 

Путовање је стартовало у недјељу из Србије, тачније Крагујевца, града у коме је прије 41 годину, 2. октобра 1978., фабрика Црвена Застава “комплетирала”  први прототип Yуга који је, према неким причама, поклоњен другу Титу. 

Нежа, Тони, Лука и Данило, на овај подухват назван Y? Пројект  одлучили су се како би ревидирали и рециклирали чињенице и митове везане за аутомобил који је, било да га волите или мрзите, био и остао, истакнути симбол и обиљежје бивше државе.

Сам подухват је пуно више од путовање једног старог аутомобиле. То је отворена креативна платформа током које ће настати документарни филм заснован на старим чињеницама и разговорима са појединцима који су повезани са некадашњом фабриком Застава, актуелним власницима и љубитељима Yуго аутомобила, теоретичарима и умјетницима који разумију Yуго као симбол одређеног доба. 

Биће то једна модерна прича о динамичној и драматичној судбини аутомобила који је на територији бивше Југославије слављен као велики успех ауто- индустрије, а на другом крају свијета, у САД,  био предмет подсмјеха и синоним за лош квалитет. 

Кроз ово путовање желимо да у кратком временском периоду сретнемо бројне људе и проживимо бројне ситуације, које су на неки начин повезане с Yуго аутомобилом. Срешћемо се са заиста пуно људи и на основу њихових различитих погледа желимо да саставимо причу о томе шта је данас остало од феномена Yуга. Дакле, градимо посве нову причу на старим чињеницама, митовима, анегдотама и сентименту. Поред документарног дјела бавимо се и умјетничким интервенцијама у јавном простору, са, у овом случају конотацијом Yуга”, истакао је за Буку Данило Миловановић откривши нам и да ће их након Крагујевца, путовање дуго 35 дана водити кроз  Хрватску, Словенију, Аустрију, Нјемачку, Француску, Белгију и Енглеску, након чега слиједи укрцавање на трајек и правац Сједињене Америчке Државе. 

 

ФОТО: Јулиетте Дубреуцq

 

Крајње одредиште је Њујорк гдје ће главни протагонист ове приче, Yуго, бити продат на аукцији.

Ми заправо овим пројектом понављамо  и причу извоза Yуга на америчко тржиште с циљем његове продаје тамо. Биће то аукцијска продаја, али ће аутомобил бити представљен и као носилац арт пројекта, тако да сам тај чин добија једно пуно шире значење”, нагласио је Миловановић.

Наведимо на крају и неке занимљивости о овом аутомобилу.

Прво јавно представљање Yуго је имао на сајму аутомобила у Београду, када је проглашен за аутомобил године 1981. Од тада па све до краја производње .2008. године произведено је укупно 794.428 “југића”.

Укупно их је извезено 256.691, највише  у САД,  141.511.Тамо је био најјефтинији аутомобил на тржишту са цијеном испод 4.000 долара. Yуго се у САД извозио током касних осамдесетих и много пута је виђен у играним и цртаним филмовима те књигама.

Произведен је у више варијаната од којих су неке прилагођаване тржишту на којем је продаван. Тако су  модели који су продавани у САД-у били  боље израде. За америчко тржиште је припремљена и верзија с аутоматским мјењачем, али  због распада СФРЈ никада није почео извоз тих модела.

Посљедњи “југо” напустио је производну линију на дан склапања прве шкољке – 11.11.2008. Био је то “Корал 1,1 ин економик” са редним бројем шкољке 1116076, број мотора 1628756.
 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.