Yтонг супер јунаци у свијету енергетске ефикасности

СМАРТ, АЦОУСТИЦ, СТРОНГ и ЦЛАССИЦ већ су позната имена у свијету модерне градње.

PR / 24. јануар 2020

 

Ови блокови брзо су постали први избор великог броја реномираних инвеститора, архитеката и грађевинских стручњака, а све захваљујући својим изванредним карактеристикама и бројним предностима у односу на друге грађевинске материјале.

 

У складу са врстом и намјеном објекта који градите, можете да бирате блок који је произведен тако да на најадекватнији начин одговори вашим потребама. Епитет „Хероји градње“ добили су управо захваљујући својим особинама и вишеструкој способности заштите објекта од вањских утицаја уз значајне уштеде.

 

Узмимо за примјер Yтонг СМАРТ. Овај блок је довољно паметан да дјелује самостално, без потребе за додатном топлотном изолацијом. Непобједив у борби против велике потрошње енергије због чега је добио надимак „Штребер топлотне изолације“. Због веома ниског коефицијента топлотне проводљивости (λ10дрy=0,084 W/мК) постиже се изузетна енергетска ефикасност објекта, због чега представља најбоље рјешење за градњу спољашњих зидова. Употреба СМАРТ блокова у Yтонг систему градње омогућава градњу која задовољава најстрожије стандарде у погледу енергетске ефикасности.

 

 

Ако имате потребу за објектом са повећаном звучном заштитом, нека ваш избор буде Yтонг АЦОУСТИЦ. Овај блок је идеално рјешење за преградне зидове на позицијама између два стана или стана и ходника, као и за градњу објеката којима је потребна посебна звучна изолација и пожарна отпорност попут стамбено пословних зграда, угоститељских објеката, индустријских хала, хотела итд. Због своје порасте структуре и затворених пора, зид грађен Yтонг АЦОУСТИЦ блоком дебљине 25 цм постиже вриједност звучне заштите (Р'w) од чак 53 дБ. 

 

 

 

 

У случају да се питате који је најбољи избор за градњу зидова према ходницима, ево одговора - Yтонг СТРОНГ. Блок који спаја стабилност, термичку и звучну изолацију као ниједан други грађевински материјал. Yтонг СТРОНГ блокови одликују се великом притисном чврстоћом (4,0 Н/мм2), а захваљујући способности преузимања оптерећења у свим смјеровима, имају одличну отпорност на земљотрес. Због своје структуре имају добре термоизолацијске особине па су погодни за нискоенергетску градњу. Осим тога, посједују изврсне протупожарне особине (РЕИ 240). 

 

 

Ако градите нове или обнављате постојеће објекте, ефикасно рјешење омогућује Yтонг ЦЛАССИЦ. Овај блок прилагодљив је свим типовима климе, природан и енергетски ефикасан те у потпуности негорив (категорија А1 пожарне отпорности). 

 

Yтонг ЦЛАССИЦ блокови одликују се добрим термоизолацијским особинама и у већини случајева градња овим блоковима не захтијева додатну топлотну изолацију. Уколико је то потребно, препоручује се користити МУЛТИПОР минералне термоизолационе плоче како би се постигла угодна и здрава микроклима у простору. Yтонг ЦЛАССИЦ блок погодан је за градњу носивих и неносивих зидова, а у складу са важећим техничким прописима. 

 

 

Својим супериорним особинама унутар мале запреминске масе, сви Yтонг блокови граде дом угодан за живот, изграђен од здравих материјала. Идеални су за брзу, лаку и једноставну градњу нискоенергетских као и објеката са повећаним захтјевима за термо и звучном изолацијом, чије бенефите ће моћи уживати и будуће генерације.

 

За више информација о Yтонг производима позовите 080 02 02 29 или посјетите наш wебсите yтонг.ба


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.