Ведрана Рудан: Тамо Далеко

Благо Србима. Нјихов је највећи национални проблем да ли је нека њихова позната женска шмркнула или није. Немају криминалаца, убојица, корумпираних судова, одвратних политичара, проданих новинара, дилера који раде за полицију…

Vedrana Rudan / 30. март 2012

Дуго нисам била у Србији, прецизније у Београду. Недостају ми похане тиквице из Клуба књижевника. Ових ме дана чежња за тим тиквицама посебно убија јер се по свим порталима толико пише о Биљани Србљановић да то није нормално.

Женска је драмска списатељица, успјешна, паметна, млада, лијепа. Први пут у животу видјела сам је баш на тераси Клуба, гутала сам шумске јагоде и љубоморно буљила у витко тијело познате жене.

Није човјеку лако имати године које ја имам и вољети дјевојке у љетним хаљинама.

Ових сам дана сретна иако све дебља и све старија. Србљановићка је једнако лијепа, али… Хвала Богу има Бога. Ухватише је како је од неког дилера, надам се да по националности није Хрват, купила нула цијелих и још нешто грама кокаина.

Јес! Која је то покварена земља, та Србија?! Тамо шмрка паметна, успјешна и лијепа и млада списатељица. Што тек раде неуспјешни, стари и ружни?!

Дуго њихови медији баш и нису били сигурни да ли је Србљановићка заиста умочила нос али је ових дана признала па се стање у Србији колико толико стабилизирало.

Благо Србима. Нјихов је највећи национални проблем да ли је нека њихова позната женска шмркнула или није. Немају криминалаца, убојица, корумпираних судова, одвратних политичара, проданих новинара, дилера који раде за полицију…

Нјиховим лијечницима не пада на памет анализирати колико је стотина тисућа људи тамо ушмркало осиромашени уран па данас цркавају од рака у најстрашнијим мукама а болнице у распадању.

Блажена, блажена земља. Ја, грађанка Хрватске видим око себе само мрачне ликове који из дана у дан из сата у сат уништавају судбину мене и моје дјеце. Одавно смо продани питај бога коме.

Гледамо како ових дана и Шпањолска гори. Схватили смо поруку. Ако се дигнемо на задње ноге полицијски коњи копитима ће нам развалити главе. Све наше телевизије објавиле су снимке из Шпањолске да добро утврдимо градиво.

Знала сам, знала сам још кад је рат почео. Срби ће проћи боље од нас. Знала сам да ће јебени Срби имати више среће. Ми у Лијепој Нашој цркавамо од глади, болести и безнађа а њима је једини проблем уловити једну и једину Биљану како шмрче.

Срби, Срби, благо вама. И ја сам попут Биљане успјешна и ја пишем. Данас ћу изаћи на цесту, купити 0,0008 грама кокаина, увалити га у нос, ући у све новине, растегнут ће ме на свим порталима, снимит за теве.

Баш ме брига. Нетко мора спасити Хрватску.

 

 

Текст је преузет са .рудан.инфо

 


Бука препорука

Колумне

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.