Ведрана Рудан : Моје је име Жидов

Противница сам селективног клањања. Противница сам било каквог клањања. Јак тражи поклон јер је моћан, слаб лицемјерно сагиње главу јер је немоћан.Ни један ни други не мијењају мишљење. Само положај тијела у складу са тренутном моћи или немоћи.

Vedrana Rudan / 15. март 2012

Недавно је Јосиповић био у Израелу, испричао се за “хрватске” злочине и обећао да ће Израелу вратити све што је НДХ опљачкала од убијених или потјераних Жидова.

То, изгледа, неће бити баш тако једноставно,требат ће промијенити неки закон. Од усташких злочина над Жидовима, Ромима, Србима и кривомислећим Хрватима прошло је шездесет година.

Велики злочини никад не застаријевају, они су довијека ожиљак на душама потомака жртава.

Ако се сложимо да би Израелу требало платити за све оно што је НДХ чинила потомцима њихових грађана зашто се не говори о обештећењу родбине побијених и опљачканих Рома, Срба, кривомислећих Хрвата?

Зато јер не постоје пописи? Направимо реконструкцију злочина, ако знамо имена побијених и опљачканих Жидова, потрудимо се, ми потомци усташа, не смијемо бити само дјеломично поштени.

Откријмо родбину и умлаћених Рома, Срба, Хрвата… Или свима или никоме. Ако исплатимо само државу Израел послат ћемо поруку како су побијени Срби, Роми и кривомислећи Хрвати жртве трећег реда.

Нјихови су потомци у односу на потомке Жидова само немоћни, биједни, сиромашни сирочићи који никоме не могу рећи, клекни, моли, плати?

Противница сам селективног клањања. Противница сам било каквог клањања. Јак тражи поклон јер је моћан, слаб лицемјерно сагиње главу јер је немоћан.

Ни један ни други не мијењају мишљење. Само положај тијела у складу са тренутном моћи или немоћи.

Никакве ја везе немам са усташама из НДХ, прецизније, имам колико и са злочинцима из Аустроугарске. Питам наше политичаре да ли су грађани Аустроугарске, земље у којој су живјели моји дјед и бака, такођер чинили злочине? Ако јесу а сигурно јесу хоћемо ли исплатити и родбину њихових жртава?

Зашто Израел, богата, свјетска велесила чији челници, потомци несретних Жидова, памте зло па стога данас чине само добро, не покажу мало милости према сиромашној Хрватској? Израелци, опростите нам дугове наше као што сте нам опростили гријехе наше.

А Јосиповић? Много путује а толико има дома посла. Нека се у Хрватској поклони нама, грађанима Републике Хрватске, жртвама хрватске демокрације и хрватског фашизма старог двадесетак година.

Сиромашнији смо од Израелаца. Помогните нам, Предсједниче, вратите нам отето! Зашто смо ми грађани Хрватске истовремено и усташе и Жидови?


Преузето са .рудан.инфо

 

 


Бука препорука

Колумне

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.