Успјешна прича домаћих привредника: Брендови ГМП и ЦОМО освајају тржишта

Недавно је у Бањалуци отворен ексклузивни салон намјештаја и декорација – Цомо.

PR / 06. новембар 2020

 

Под истим именом покренут је и властити бренд висококвалитетног намјештаја који је плод вишегодишњег труда, рада и искуства успјешног тима који стоји иза добро познатог бренда и фабрике намјештаја „ГМП Компани“.

ГМП са традицијом у прозводњи намјештаја дугом преко 20 година ниже успјехе како на домаћем, тако и на страном тржишту. Наиме, 70 одсто производње ове фабрике извози се на тржиште земаља Европске уније што је заиста невјероватан успјех за једну домаћу компанију. Разговарали смо једним од њених власника Предрагом Ћејићем који се, заједно са својим тимом, у овом тешком периоду одлучио да покрене и нови бренд намјештаја и салон намјештаја ЦОМО који је Бањалуку донио преко 50 свјетских брендова.

Како су изгледали ваши почеци? Са каквим изазовима сте се суочавали на почетку пословања и каква искуства носите из тог периода?

ЋЕЈИЋ: Сваки почетак је тежак, па је такав био и наш прије 20 година. Заправо су терет почетка највише изнијели наши родитељи, а ми смо уз њих учили како да поставимо добре темеље и како да останемо истрајни у својим настојањима – и у послу и као људи.

Да ли сте могли тада да претпоставите да ће предузеће данас бити један од лидера у својој бранши? Да ли сте на почетку имали циљ и амбицију да створите овако велику компанију?

ЋЕЈИЋ: Иако смо маштали о томе да компанија буде ово што је данас, у почетку смо били више фокусирани на свакодневно пословање. Циљ нам је био да створимо квалитетне производе и адекватно одговоримо на захтјеве купаца, а даљи развој ситуације је дошао сам од себе, као посљедица дугогодишњег труда и рада. Наравно, све то се дешава уз помоћ наших запослених без којих се ништа не би могло остварити. Сви радимо као један тим, настојимо да сваки дан будемо све бољи и таква позитивна радна атмосфера је и те како допринијела развоју фирме.

промо

Који су постулати којима се водите? Да ли се они мијењају?

ЋЕЈИЋ: Водимо се основним животним поукама које су нам наши родитељи пренијели. Све су то нормалне и подразумијеване ствари којих се човјек треба придржавати и у приватном и у пословном свијету, а огледају се првенствено у преданом и поштеном раду, повјерењу, лојалности, поштовању свих радника и сарадника. Ништа ту нема посебно, само треба бити човјек. То се никада не мијења.

Пандемија вируса корона створила је бројне проблеме у привреди. Како сте се ви прилагодили новонасталој ситуацији?

ЋЕЈИЋ: Није лако, као ни било коме другом, али ми смо навикли на то да у послу увијек има добрих и лоших времена и да је веома битно остати прибран и сачекати да се ситуација стабилизује, посебно водећи рачуна о радницима, купцима и сарадницима.

промо

Отварањење салона ЦОМО ново је пословно поглавље за ваше предузеће у веома тешким временима за рад и привређивање. Да ли сте свјесни ризика које овај изазов носи?

ЋЕЈИЋ: Да, нажалост се баш тако задесило, да се у овако чудном и тешком периоду за пословање упуштамо у један велики и озбиљан пројекат као што је отварање оваквог салона намјештаја. Међутим, надамо се да ће купци препознати квалитет производа који ће овај салон да понуди на нашем тржишту те да већих проблема узрокованих пандемијом неће бити.

По чему је ЦОМО салон другачији од осталих салона намјештаја?

ЋЕЈИЋ: ЦОМО ће својим купцима понудити широку лепезу квалитетних производа из Италије, Њемачке, Холандије, Пољске, Турске и других развијених држава који нису доступни у другим радњама, а који ће бити и те како интересантни свима који воле квалитетне и иновативне, брендиране производе, било да се ради о гарнитурама, креветима, кухињама, фотељама, канцеларијском намјештају, декорацијама или било којем другом производу који ће бити у понуди. Посебно смо поносни на домаће брендове који се налазе у нашој понуди. У питању су снажни бх. брендови који су доказали и потврдили свој квалитет како на домаћем тржишту, тако и у свијету освајањем награда на престижним сајмовима и извозом на страна тржишта. Наш стручни тим је пажљиво одабрао сваки појединачни артикл и сигурни смо да ћемо купцима пружити потпуно нови ниво уживања у опремању животног простора.

промо

Шта је била ваша основна идеја када је донесена одлука о отварању овог салона?

 

ЋЕЈИЋ: Идеја је била да створимо могућност да и наше становништво има прилику да лако дође до производа свјетских брендова. До купаца је да одаберу производе по свом укусу, а на нама је да њихове жеље претворимо у стварност. У одабиру ће им такође радо помоћи наш тим архитеката који ће у складу са жељама купаца и карактеристикама простора које опремају дати стручне савјете како би купац што задовољнији изашао из салона.

Поред салона ЦОМО је и нова линија производа из домаће радиности. Шта је њена основна карактеристика и по чему се издваја?

ЋЕЈИЋ: Тако је, ЦОМО је линија производа коју је уз пуно труда, посвећености и иновативности створио наш тим за развој нових производа. Одликује га  јединствен спој функционалности, једноставности и дизајна и надамо се да ћемо наћи пут до купаца како да домаћем, тако и на страном тржишту.

Какви су ваши даљи пословни планови за будућност?

ЋЕЈИЋ: Настављамо истим темпом ширења, раста и јачања производње. Настављамо константан рад на развоју нових домаћих производа који ће квалитетом и дизајном бити конкурентни како на домаћем, тако и на страном тржишту. Наравно, много ће на нас утицати и даљи развој глобалне здравствене ситуације и економских дешавања. Ипак, оптимисти смо и вјерујемо да се новонасталој ситуацији можемо брзо прилагодити и надамо се да ће се све ускоро вратити у своје нормалне токове.


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.